Job-boom: Beskæftigelsen på højeste niveau i seks år

Beskæftigelsen stiger fortsat efter rekord i juli. 2,6 millioner var i arbejde i julil.
I forhold til marts 2008, hvor den samlede beskæftigelse var højest, var antallet af personer med et lønmodtagerjob 107.700 lavere i august 2015.
I forhold til marts 2008, hvor den samlede beskæftigelse var højest, var antallet af personer med et lønmodtagerjob 107.700 lavere i august 2015. Foto: Colourbox/free

Beskæftigelsen i august var på det højeste niveau i seks år med 3900 flere lønmodtagere i august end i juli. Det svarer til en stigning på 0,1 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Lønmodtagerbeskæftigelsen har været støt stigende siden foråret 2013, og i august var der 72.500 flere personer, der havde et lønmodtagerjob end i april 2013, hvor beskæftigelsen var lavest.

2.614.200 personer havde et lønmodtagerjob i august 2015, viser tallene, som er foreløbige og korrigeret for normale sæsonudsving.

Fremgangen er koncentreret i den private sektor, mens den offentlige beskæftigelse er næsten uændret med et lille plus.

På trods af stigningen siden foråret 2013 er beskæftigelsen stadig væsentligt lavere end i 2008.

I forhold til marts 2008, hvor den samlede beskæftigelse var højest, var antallet af personer med et lønmodtagerjob 107.700 lavere i august 2015.

Det er positivt, at lønmodtagerbeskæftigelsen vokser, for det er tegn på, at virksomhederne tror på fremtiden, når de øger medarbejderstaben, lyder det fra cheføkonom Mads Lundby Hansen, Cepos.

- I de kommende par år er der udsigt til vækst båret frem af lave renter, lav oliepris, reallønsfremgang samt international fremgang. Man må derfor forvente, at jobvæksten fortsætter de kommende år.

- Men politikerne skal være opmærksomme på, at vi kommer nærmere en situation med mangel på arbejdskraft. Det prøvede vi i nullerne, hvor danske virksomheder ikke kunne besætte stillinger ved nye ordre. Det bør undgås de kommende år, siger Mads Lundby Hansen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.