Joan Ørting: Sådan finder singler kærligheden

Sexologen Joan Ørting vil gerne minde de danske singler om, at de allerede har kærligheden indeni sig og ikke skal ud at finde den hos en partner.
Joan Ørting giver råd til, hvordan du finder kærligheden.
Joan Ørting giver råd til, hvordan du finder kærligheden. Joan Ørtings hjemmeside

Selv om du er single, så skal du faktisk helst allerede være fyldt op af kærlighed. Det duer nemlig ikke at gå jagt derude efter noget hos det modsatte køn, som du ikke har i forvejen ifølge sexolog Joan Ørting.

- Det handler meget om selvværd, og at vi allerede er kærlighed. Mange vil nok sige, at de har et godt selvværd, men man kan hurtigt fornemme, at det er selvtillid, vi taler om og ikke selvværd, siger hun om danskernes kærlighedsjagt.

Psykologen mener, at vi skal kysse singlelivet. Læs mere på oestrogen.dk

Det er nemlig ikke muligt at tiltrække en partner med en fyldt kærlighedsbeholder, hvis den ikke er fyldt hos os selv, men det er muligt for os at arbejde på at få den fyldt op.

Kriserne er guld

Det er også en god ide for os at udvikle vores selvværd, og at vi ikke bare er noget i kraft af det, vi gør. I nutidens samfund skal man nemlig have gjort sig fortjent til anerkendelse.

-          Vi kan hurtigt komme til at sige til os selv: ’Du er ikke perfekt’, og ’Du duer ikke til noget.’ Vi skal opdage, hvordan vi taler til os selv. Det er faktisk sjovt at opdage.

Joan Ørting vil dog også gerne minde om, at det er i kriserne, guldet ligger, og at det er godt efterfølgende at kunne få noget ud af den vanskelige situation ved at få forståelse for, hvad der er sket og hvorfor.

Betingelserne skal droppes

Sexologen mener også, det er vigtigt at blive opmærksom på, hvor mange betingelser vi har for os selv, og at vi derfor også kræver af vores partner, at vedkommende er på en bestemt måde, så det kan give os selvtillid.

- Det handler jo mere om, om vi kan kommunikere.  At vi kan finde kærligheden igen og få succes med det denne gang, for vi slæber meget med os fra barndommen.  Så kan vi navigere meget bedre.

Charlotte fra tv-programmet Singleliv er blevet single igen. Læs hvorfor på udeoghjemme.dk

Hun mener også, det er vigtigt, at vi ikke tager det personligt, når den udkårne ikke vil have os, og at vi ikke tænker, det er fordi, vi ikke er pæne eller gode nok.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.