Joan Ørting: Derfor vil jeg ikke have børn

Klienterne fungerer som sexekspertens børn.
- Jeg begyndte at uddanne mig til sexolog, og så en dag, mens jeg cyklede, så prøvede jeg sådan virkelig at forestille mig ’Joan, du får ikke børn, du skal ikke have børn’, siger Joan Ørting.
- Jeg begyndte at uddanne mig til sexolog, og så en dag, mens jeg cyklede, så prøvede jeg sådan virkelig at forestille mig ’Joan, du får ikke børn, du skal ikke have børn’, siger Joan Ørting. Foto: Andreas Beck/arkiv/Scanpix

Det lå ikke umiddelbart i kortene, at den kendte sexolog Joan Ørting skulle fravælge at få børn. Som ung kvinde i 20’erne drømte hun ”som alle andre kvinder” om, at sætte liv i verden, fortæller hun til TV2 FRI.

- Og så alligevel, da jeg kom i 30’erne, så kom jeg i tvivl, om det var det liv, jeg skulle have, eller om jeg skulle leve et andet liv, siger hun.

Joan Ørting bor sammen med manden Carsten på Langeland, og bruger desuden meget tid på Christianshavn i København, hvor hun driver uddannelsesvirksomhed for kommende sexologer, parterapeuter og selvværdsvejledere. Det er et liv og en hverdag – uden børn – hun er mere end tilfreds med.

- Jeg begyndte at uddanne mig til sexolog, og så en dag, mens jeg cyklede, så prøvede jeg sådan virkelig at forestille mig ’Joan, du får ikke børn, du skal ikke have børn’. Og så følte jeg sådan en frihed, altså det der med ’Gud, jeg skal ikke have noget af nogen mand, jeg skal ikke have hans DNA eller hans stamceller. Jeg skal bare have det hyggeligt og sjovt med mænd’. Så ringede jeg op til min far og spurgte ham, om det var ok, at jeg ikke fik børn. Og det støttede han mig i - at jeg skulle noget andet. Og så besluttede jeg mig for, at jeg ikke skulle have børn, at jeg skulle være sexolog og leve livet fuldt ud på den måde, siger Joan Ørting.

Den rødhårede sex-ekspert fortæller dog, at hun elsker børn, og at hun får behovet dækket gennem arbejdet, hvor hun hver dag møder klienter og elever.

- (…) de er alle mine børn, siger Joan Ørting til TV2 FRI.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.