Joachim tager sønnerne med på militærøvelse

Prins Joachim havde søndag sine tre sønner med til militærøvelsen "Åben Hede" ved Oksbøl.
Arrangementet "Åben Hede" er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor Hærens Kamp- og Ildstøttecenter i Oksbøl fremviser nye og gamle køretøjer, skarpskydning og kampdemonstration.
Arrangementet "Åben Hede" er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor Hærens Kamp- og Ildstøttecenter i Oksbøl fremviser nye og gamle køretøjer, skarpskydning og kampdemonstration. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/Polfoto

Der var krudtslam, kommandoråb og påbud om høreværn, da Prins Joachim søndag havde sine tre sønner med til militærøvelse ved Oksbøl vest for Varde.

Her demonstrerede Prins Joachim, der har rang af oberstløjtnant, sine evner som tidligere kommandør på en Leopard kampvogn, da han indledte arrangementet ved at skyde den første kanon af.

Dette til stor begejstring for de tre prinser Nikolai på 15, Felix på 12 og Henrik på 6 år, som desuden havde taget deres 15-årige fætter grev Richard fra Berleburg med til Oksbøl.

Dagen på den jyske hede var en kærkommen anledning for Prins Joachim til at tilbringe lidt kvalitetstid med sine tre sønner, der til daglig er spredt for alle vinde.

Mens prins Nikolai tilbringer sine dage på kostskolen Herlufsholm i Næstved på Sydsjælland, bor hans lillebror Felix fast hos grevinde Alexandra og hendes mand Martin Jørgensen i Hellerup nord for København.

Prins Joachims yngste søn Henrik bor sammen med sin far og mor, prinsesse Marie, samt lillesøster Athena. I 2014 flyttede de fra Schackenborg i Sønderjylland til Klampenborg nord for København.

Tilstede ved arrangementet i Oksbøl var desuden borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl Nielsen. På sin Facebookprofil har han delt flere billeder fra dagen, her i blandt et billede af de tre prinser og grev Richard, der kigger på den militære forestilling.

Se billedet - klik her

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.