I Joachim og Maries hjem er der ingen fine fornemmelser, når det kommer til madlavning og indkøb.
Det skal gøres med omtanke, og det prøver prinsessen også at lære sin børn, prins Henrik og prinsesse Athena, fortæller hun til HER& NU.
Hun var med til åbningen på Danmarks første overskudsfødevarebutik, Wefood-butikken på Amagerbrogade i København.
Marie fortæller, at hun sagtens kan finde på at handle i butikker som denne. Hun ser ikke, at der skulle være noget galt med varerne.
- Selvfølgelig kan jeg finde på at handle her. Prøv at se varerne; de er jo ikke dårlige, bare fordi salgsdatoen er overskredet. Så det kunne jeg godt tænke mig, siger hun.
Børnene skal spise op
Prinsesse Marie fortæller, at de derhjemme går ind for så lidt madspild som muligt:
- Vi prøver virkeligt at undgå madspild derhjemme. Vi køber ind med fornuft og spiser op. Og så prøver vi at købe ind, når køleskabet er tomt. Det er virkeligt vigtigt. Mine børn lærer at spise op. Det hele, siger prinsessen.
Hun forklarer, at når familien rejser rundt i verden og oplever alle de fattige områder, der findes, gør hun noget ud af at forklare børnene om verdens fattige.
Børnene ved derfor, at mange sulter, og at det derfor er vigtigt at spise op, fortæller Marie til HER&NU.