Joachim og Marie trodser sygdomsfrygt

Frygten for blandt andet zikavirus får ikke prins Joachim og prinsesse Marie til at holde deres børn væk fra OL i Brasilien.
Her ses Prins Joachim, prinsesse Marie og deres børn foran den franske ambassade i København efter terrorangrebet 13. november 2015 i Paris. Familien er i øjeblik under noget varmere himmelstrøg og skal se OL i Rio.
Her ses Prins Joachim, prinsesse Marie og deres børn foran den franske ambassade i København efter terrorangrebet 13. november 2015 i Paris. Familien er i øjeblik under noget varmere himmelstrøg og skal se OL i Rio. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix/arkiv

Prins Joachim og prinsesse Marie har taget børnene med til OL i Rio.

Det skriver BT.

På kongehusets Instagram-profil står der ved et flot billede af familien: "Hilsen fra Iguaçu-vandfaldene i Brasilien - på vej til OL i Rio de Janeiro."

Og det lyder ikke kun dejligt og eksotisk, men det overrasker, at børnene, prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik, og Athena har fået lov at komme med til OL, skriver BT.

Normalt strømmer kongelige fra hele verden til, når der er olympiske lege, men i år har flere meldt fra. Den frygtede zikavirus, som en række eksperter har advaret imod, har nemlig skabt en vis bekymring for at rejse til Brasilien.

Senest har Statens Serum Institut frarådet gravide at rejse til et udbrudsramt område i Miami, USA, på grund af zikavirus.

Blandt andre er fyrstinde Charlene af Monaco blevet hjemme. Hun er selv tidligere OL-deltager og svømmede for sit fødeland Sydafrika ved Olympiaden i Sydney i 2000.

Ifølge sin mand, fyrst Albert, er hun blevet hjemme på grund af helbredsbekymringer.

- Hun kan ikke lide, hvad hun har læst og hørt om zikavirussen, har han udtalt ifølge ugebladet Hello!, skriver BT.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er også taget til Rio, men har ladet børnene blive hjemme.

Kronprinsparret er ankommet til Rio de Janeiro, hvor de netop har deltaget i åbningen af IOC's generalforsamling. 📸 Kongehuset ©

A photo posted by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) on

 

Fakta om zikavirus

Zikavirus forårsager mild sygdom med feber, der kan være ledsaget af udslæt, muskel- og ledsmerter, hovedpine og øjenbetændelse. 

Zikavirus overføres med stik fra myggen Aedes, som er udbredt over store dele af kloden, primært i tropiske og subtropiske områder. 

Læs mere på Sundhedsstyrelsen.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.