Taxikrig

Joachim B: Uber er IKKE et problem - det er lovgivningen

Uber skal erklæres lovligt, hvis det står til Liberal Alliance.
"Vi har lige nu en situation, hvor politiet opfatter et koncept som ulovligt, selvom ingen ved, om det er tilfældet eller ej. Det kan ingen være tjent med, og derfor bør vi fra politisk side gøre op med os selv, om nye løsninger så som Uber skal være velkomne i Danmark," siger Liberal Alliances erhvervsordfører Joachim B. Olsen.
"Vi har lige nu en situation, hvor politiet opfatter et koncept som ulovligt, selvom ingen ved, om det er tilfældet eller ej. Det kan ingen være tjent med, og derfor bør vi fra politisk side gøre op med os selv, om nye løsninger så som Uber skal være velkomne i Danmark," siger Liberal Alliances erhvervsordfører Joachim B. Olsen. Foto: Scanpix

Det er ikke Uber den er gal med, men derimod den danske lovgivning.

Sådan lyder det nu fra Liberal Alliances erhvervsordfører Joachim B. Olsen, efter Københavns Politi har besluttet at gennemføre sigtelser af tre Uber-chauffører, selvom en domstol endnu ikke har taget stilling til, om det omstridte kørselskonceptet er lovligt eller ej.

- Vi har lige nu en situation, hvor politiet opfatter et koncept som ulovligt, selvom ingen ved, om det er tilfældet eller ej. Det kan ingen være tjent med, og derfor bør vi fra politisk side gøre op med os selv, om nye løsninger så som Uber skal være velkomne i Danmark. Det mener jeg bestemt, at de skal, og derfor vil jeg opfordre regeringen til at tage fat på denne problemstilling i de kommende vækstforhandlinger, siger Joachim B. Olsen i en pressemeddelelse.

Derfor vil erhvervssordføreren have lovgivningen ændret, så Uber definitivt erklæres lovligt.

- På kort tid har tusindvis af danskere taget Uber-konceptet til sig, og taxibranchen står her altså endnu. Jeg tror på en fremtid, hvor der både er plads til en tjeneste som Uber og almindelig taxikørsel. Lige nu har vi med en branche at gøre, som er reguleret fra ende til anden, og det går i sidste ende ud over forbrugerne i form af dyrere priser og ringere service. Derfor er det kun fint, at et koncept som Uber bringer konkurrence ind i branchen, lyder det fra Joachim B. Olsen.

Han har tidligere i et interview med Avisen.dk givet udtryk for sin begejstring for det omstridte kørselskoncept.

- Jeg bruger Uber hele tiden, og er meget tilfreds. Jeg har kun gode oplevelser med selskabet, lød det dengang fra Joachim B. Olsen, der også tidligere har forsøgt at tale med vrede taxachauffører, da de demonstrerende Christiansborg i september. Her blev han dog kun mødt med vrede tilråb. Se taxachaufførerne råbe 'fuck' til ham her.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.