Joachim B. til LO-boss: Giv en kvajebajer

Skænderiet om mindsteløn kontra dagpenge mellem LA-politikeren og formanden for LO-hovedstaden fortsætter.
Joachim B. Olsen og Morten Skov Christensen, der er formand for LO-hovedstaden skændes videre om incitamenterne til at tage et lavtlønsjob.
Joachim B. Olsen og Morten Skov Christensen, der er formand for LO-hovedstaden skændes videre om incitamenterne til at tage et lavtlønsjob. Polfoto/arkiv

Timelønnen i industrien er 10 kroner lavere end dagpengesatsen og derfor kan det for mange ikke betale sig at arbejde.

Sådan lød det fra Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen i Debatten på DR torsdag aften.

Det fik formanden for LO-hovedstaden Morten Skov Christensen til tasterne. Han kaldte politikerens regnestykke for en decideret løgn.

LÆS OGSÅ: LO-boss: Joachim B. Olsen er fuld af løgn

“Minimumssatsen i overenskomsten i industrien er 110,20 kroner i timen. Det svarer til en månedsløn på 17.658 kroner om måneden. Det er en lille smule mere end den højeste dagpengesats, som er 17.659 kroner om måneden,” skrev Skov Christensen og anførte, at man højst kan få 90 procent af sin løn i dagpenge.

Mister 5-7 kroner i timen på et job

Nu svarer Joachim B. Olsen så igen ved at henvise til Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda. Agenda har lavet en beregning der viser, at det er en underskudsforretning for dagpengemodtagere på højeste sats at tage et job i industrien eller på butiksområdet.

Den ledige vil tabe mellem 5 og 7 kroner i timen. Beskæftigede betaler nemlig arbejdsmarkedsbidrag og det slipper man for som dagpengemodtager. Til gengæld får folk i job et beskæftigelsesfradrag og et ekstra tillæg. Men det kan ikke modsvare beskatningen fra arbejdsmarkedsbidraget, skriver Agenda.

LÆS OGSÅ: Ledige Henriette: Jeg havde ikke råd til at tage jobbet

Og i kølvandet på Agendas historie skriver Joachim B. Olsen skriver på Twitter:

"Højere DP sats er højere end mindsteløn. Du kan altid give en kvajebajer Morten Skov Christensen"

Debatten om, hvorvidt det kan betale sig at tage et lavtlønnet job i Danmark, er især blusset op efter DR-programmet 'Den dag de fremmede forsvandt.'

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.