Joachim B. til arbejdsløs murer: Jeg sviner dig ikke til

Cepos og Liberal Alliance i publikums-modvind på debatmøde om dagpenge.
- Du siger det hele tiden. Du siger, de skal straffes, lød det fra publikum mod beskæftigelsesordfører Joachim B.Olsen (LA) i debat om dagpenge på årets folkemøde på Bornholm.
- Du siger det hele tiden. Du siger, de skal straffes, lød det fra publikum mod beskæftigelsesordfører Joachim B.Olsen (LA) i debat om dagpenge på årets folkemøde på Bornholm. Foto: Mette Lauth

Kan man diskutere om at skære i dagpenge eller kontanthjælp uden, at nogle føler sig hetzet?

Arbejdsmarkedsordfører fra Liberal Alliance, Joachim B. Olsen, kom fredag i modvind på et debatmøde, som var arrangeret af 3F og FOA, på Folkemødet på Bornholm.

Debatten blev udløst af en murer fra publikum, der stillede sig op og fortalte, at han tjener 30.000, når han er i arbejde og får 17.000 på dagpenge.

- Der er 12.-13.000 kroner forskel. Jeg er virkelig træt af at høre på, at det ikke kan betale sig at arbejde. Jeg er arbejdsløs tre måneder om året, og jeg er virkelig træt af at føle mig svinet til for at være arbejdsløs, sagde han til debatpanelet.

Ikke for at svine dig til

- Det er ikke for at svine dig til til. Det må være muligt at tage en diskussion om dagpengesystemet, uden det bliver personligt. Det er ikke personligt, sagde Joachim B. Olsen, men blev mødt af et højlydt: "Jo det er", fra publikum.

Joachim B. Olsen fik midt i debatten forstærkninger fra cheføkonomen fra Cepos, der blev hevet op på scenen for at bakke den enlige liberale op i en dagpengedebat, hvor de øvrige deltagere var FOA, 3F, Pia Olsen Dyhr fra SF og socialdemokraten Jeppe Bruus.

Cepos-økonom: Jeg vil ikke håne nogen

Cheføkonomen kom direkte fra et andet dagpengearrangement, hvor han også havde præsenteret sit forslag om at sænke dagpengene med ti procent.

- Der er jo en grund til, at der er tusindvis af østeuropæere, der arbejder i Danmark. Der er jo en grund til, at nogle danskere siger nej til job, når incitamentet er så lille, sagde Mads Lundby Hansen og fortsatte:

- Jeg vil ikke håne nogen, de er ikke dovne, de vurderer, at de ikke har nok ud af at sige ja til de job, siger Mads Lundby Hansen.

"De skal straffes"

Men forsikringerne fra både Cepos-økonomen og Joachim B. Olsen om, at de hverken hånede nogen eller ville gøre det til noget personligt, blev mødt af buhråb.

- Du siger det hele tiden. Du siger, de skal straffes, lød det fra publikum.

Journalisten Michael Jeppesen var ordstyrer på debatten. Han beordrede både paneldeltagere og publikum til at lave dybe vejrtrækninger, fordi stemningen var ond.

- Det gør ondt i mit hjerte, når I råber af hinanden, sagde ordstyreren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.