Joachim B. svinet til efter spydig Anker-bommert: Lægger mig fladt ned

Det var en fejl. Undskyld! lyder det nu fra Joachim B. Olsen.
- Jeg kan godt se nu, at det var en fejl, så jeg lægger mig fladt ned - måske for første gang nogensinde, siger Joachim B. Olsen.
- Jeg kan godt se nu, at det var en fejl, så jeg lægger mig fladt ned - måske for første gang nogensinde, siger Joachim B. Olsen. Foto: Scanpix/arkiv

Liberal Alliancens Joachim B. Olsen er kommet i massiv modvind, efter han søndag aften lagde en kryptisk kommentar om nu afdøde Anker Jørgensen på Facebook. 

"Now I know what a statesman is. He's a dead politician. We need more politicians. Bob Edwards."

Citatet er oprindeligt sagt af den prisvindende journalist Bob Edwards.

På dansk:

"Nu ved jeg, hvad en statsmand er. Han er en død politiker. Vi har brug for flere politikere."

Det blev set af blandt andet Socialdemokraternes Peter Hummelgaard. Han skrev på Twitter:

"Flot at se fortroppen i Liberal Alliance udvise lidt klasse... Kæft det er ringe."

Blev slettet

Og ikke mange timer senere var opdateringen væk igen. Joachim B. Olsen skriver i en ny opdatering på Facebook:

"Min sidste opdatering var en fejl. Undskyld! Anker Jørgensen var utrolig sympatisk. Ingen tvivl om det. Han var folkekær. Han prægede sin tid og sit parti. Men som statsminister var han ingen succes. Det mener Socialdemokraterne jo heller ikke selv."

Min sidste opdatering var en fejl. Undskyld! Anker Jørgensen var utrolig sympatisk. Ingen tvivl om det. Han var folkek...

Opslået af Joachim B. Olsen på 20. marts 2016

Han fortsætter:

"Derfor ændrede de kurs under Nyrup/Lykketoft og Thorning-Schmidt. Derfor synes jeg altså, at det bliver lidt fjollet, når alle de ledende socialdemokrater står og hylder ham helt ukritisk. Det giver den der "elefanten i rummet" stemning. Det var det, jeg mente, med det citat (som iøvrigt var forkert). Men sådan blev det ikke forstået og det kan jeg godt forstå. Under alle omstændigheder burde jeg slet ikke have skrevet den."

Tendens til at ophøje

Til TV2 forklarer Joachim B. Olsen, at citatet skulle forstås således:

- Når nogen er en statsmand, så er det fordi, det er en stor politiker, og det er der mange, der bliver, især når de dør, og så har vi en tendens til at ophøje dem, siger han.

Han erkender dog, at den oprindelige opdatering var upassende:

- Selvfølgelig fortjener han at blive mindet, og jeg erkender også, at det var svære tider, han regerede landet i. Jeg kan godt se nu, at det var en fejl, så jeg lægger mig fladt ned - måske for første gang nogensinde, siger Joachim B. Olsen.

Flere brugere på det sociale medie Twitter har siden opdateringen raset mod politikeren fra Liberal Alliance:

Kritikken fortsætter

Også i kommentarsporet under den nye opdatering på Facebook må Joachim B. Olsen lægge øre til kritik:

Flemming mener slet ikke, at undskyldningen er god nok:

"Når man skal rette en fejl. Så skal man ikke først rette den. For så at begå en ny. En linje havde været nok. Din manglede situations fornemmelse forsætter. Held og lykke med den. Den er vist uden ende."

Gitte skriver: "Forskellen på dig og en rigtig politikker som Anker Jørgensen var, at ingen vil have noget som helst pænt at sige om dig og dine politiske evner og især bedrifter når du engang om ikke så lang tid finder dig en ny hobby. Anker Jørgensen havde alt det du mangler, pli, medmenneskelighed, forståelse, evner og mod."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.