Joachim B. støtter Støjberg: Asylannoncer skræmmer ikke udenlandsk arbejdskraft

Det vil ikke blive sværere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, hvis der bliver indrykket asylannoncer i udenlandske aviser, lyder det fra LA.
- Jeg tror heller ikke, at de her asylannoncer kommer til at gøre det sværere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Den bekymring deler jeg ikke, siger Joachim B. Olsen.
- Jeg tror heller ikke, at de her asylannoncer kommer til at gøre det sværere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Den bekymring deler jeg ikke, siger Joachim B. Olsen. Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Scanpix

Liberal Alliances erhvervsordfører, Joachim B. Olsen, mener modsat flere danske virksomheder ikke, at integrationsminister Inger Støjbergs (V) bebudede asylannoncer i udenlandske aviser, vil skræmme udenlandsk arbejdskraft fra Danmark.

- Vi deler erhvervslivets ønske om, at Danmark er åbent land, når det handler om at tiltrække arbejdskraft fra udlandet. Det er ekstremt vigtigt for Danmarks velstand og velfærd, siger Joachim B. Olsen til Ritzau og fortsætter:

- Men jeg tror heller ikke, at de her asylannoncer kommer til at gøre det sværere at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Den bekymring deler jeg ikke, siger han.

Dermed er han enig med Inger Støjberg og Venstre i, at Danmark sagtens kan være et attraktivt land at arbejde i, selvom man indrykker antiasyl-annoncer i andre lande.

Ingen sammenhæng

Venstres integrationsordfører, der står på mål for forslaget, mens Inger Støjberg holder ferie, siger til Jyllands-Posten:

- Vi ser absolut ingen sammenhæng mellem at bremse asyltilstrømningen ved at markedsføre, at der er lavere sociale ydelser i Danmark, og på den manden side gøre det endnu mere attraktivt at komme til Danmark og arbejde på lovlig vis, siger han.

Fredag slog den store danske pumpevirksomhed Grundfos fast, at annoncerne vil sende det klare signal, at Danmark er et lukket land, og det kan forværre erhvervslivets mulighed for at rekruttere arbejdskraft og gøre det sværere at eksportere til visse markeder.

Også Microsoft og Norisol er imod forslaget.

- Virksomhederne har én opgave, og det er at varetage deres egne interesser. Men nogle gange får de måske en lidt blind vinkel, lyder det fra Joachim B. Olsen.

Ikke groet i LA-have

Han nævner Muhammed-krisen som et eksempel på en situation, hvor erhvervslivet ikke overvejede de overordnede problemstillinger, men primært tænkte på deres egne interesser.

Helt generelt fastslår Joachim B. Olsen dog også, at idéen om asylannoncer "ikke er groet i Liberal Alliances have":

- Jeg tror ikke, at annoncerne får den store betydning, og jeg tror ikke, at de kommer til at bremse tilgangen til Danmark. Jeg tror, at de her annoncer har størst betydning internt i Danmark, lyder det.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.