Joachim B. revser regeringen: Der skal skæres mere i kontanthjælpen

Liberal Alliances Joachim B. Olsen mener ikke, at regeringens kontanhjælpsudspil er ambitiøst nok.
"30 procent siger selv, at de ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Det er et mindretal, men et stort mindretal, og vi er nødt til at gøre det mere ambitiøst," siger Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen.
"30 procent siger selv, at de ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Det er et mindretal, men et stort mindretal, og vi er nødt til at gøre det mere ambitiøst," siger Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen. Foto: Scanpix

Forskellen mellem at være på kontanthjælp og et lavtlønsjob skal være meget større.

Sådan er reaktionen fra Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen på regeringens udspil til et moderne kontanthjælpsloft.

Udspillet belv i dag præsenteret på et pressemøde af beskæftigelsesminister Jørgen Neergaard Larsen (V).

Regeringen kalder sit udspil "Det skal kunne betale sig at arbejde", men hos Liberal Alliance mener man ikke, at udspillet gør nok for at motivere kontanthjælpsmodtagere til at tage et job.

Blandt andet vil regeringen genindføre den omstridte 225-timers regel, der var gældende, før SR-regeringen kom til i 2011. Joachim B. Olsen er dog skuffet over, at man ikke ændrer på selve kontanthjælpssatserne eller børnepengene.

- For så ender man med, at det kun bliver et meget lille skridt, siger Joachim B. Olsen til Berlingske.

Skal være mere ambitiøs

I stedet vil han gerne have, at det økonomiske incitament for at tage et arbejde bliver meget større.

- 30 procent siger selv, de ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Det er et mindretal, men et stort mindretal, og vi er nødt til at gøre det mere ambitiøst, siger Joachim B. Olsen til TV 2 News.

Derfor skal en kontanthjælpmodtager maksimalt kunne modtage 80 procent af det, de ville modtage, hvis de var på arbejdsmarkedet, lyder det fra beskæftigelsesordføreren.

Han afviser over for tv-stationen, at eksempelvis mentorordninger er vejen frem.

- Det virker ikke lige så godt. Man har evalueret dem, og de virker ikke. Det er ordninger, man har lavet, fordi vi har berøringsangst i dansk politik for at tage fat på det, der virker. Og det kan være ubehageligt at sige, at vi er nødt til at skære i de ydelser, der er markant højere end i vores nabolande, siger Joachim B. Olsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.