Joachim B. om topskattelettelser: Skævhed er ikke et problem

En beregning fra Skatteministeriet viser, at skattelettelser i toppen vil ramme geografisk skævt. Men det er ikke noget problem, mener Liberal Alliances Joachim B. Olsen.
Liberal Alliances skatteordfører Joachim B. Olsen, mener ikke, at den geografiske skævvridning er et problem. 
Liberal Alliances skatteordfører Joachim B. Olsen, mener ikke, at den geografiske skævvridning er et problem.  Foto: Søren Bidstrup/Scanpix/arkiv

Hvis de kommende forhandlinger om Danmarks økonomi frem mod 2025 munder ud i en sænkelse af topskatten med fem procentpoint, som er regeringens ambition, vil det ramme geografisk skævt, skriver DR Nyheder.

Det viser en beregning fra Skatteministeriet, der har regnet på, hvor meget folk i alle landets kommuner i gennemsnit vil få i skattelettelse, hvis topskatteprocenten sættes ned fra de nuværende 10 procent til 15 procent.

Gevinsten er allerstørst i enkelte kommuner omkring hovedstaden - mindst i kommuner på landet, viser beregningerne.

Ved fem procentpoint lavere topskat vil folk på Langeland eksempelvis i gennemsnit tjene 70 kroner ekstra om året, mens folk i Gentofte vil få 5.580 kroner ekstra på bankbogen.

Forud for et højspændt politisk efterår med stabler af forhandlingsforløb er det et ultimativt krav fra Liberal Alliance, at topskatten sænkes med fem procentpoint.

LA-leder Anders Samuelsen har sågar slået fast, at en sådan sænkelse er et absolut minimumskrav, og at han forventer mere end topskattelettelser, når forhandlingerne for alvor går i gang.

Partiets skatteordfører, Joachim B. Olsen, mener ikke, at den geografiske skævvridning er et problem.

- Særskatter som topskatten er urimelig. Hvis man indførte en særskat på rødhårede og så fjernede den to dage senere, så ville den også komme de rødhårede til gavn. Sådan er det jo med særskatter, siger han til DR Nyheder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.