Joachim B. om tampon-skat: 'Er det en joke?'

Tre danske kvinde- og sex-organisationer vil fjerne moms på tamponer og hygiejnebind. LA ryster på hovedet, mens røde partier bakker op.

'Er det en joke?'. spørger Joachim B. Olsen avisen Metroxpress i en sms.

Han reagerer på, at kvindeorganisationer mener, at det skal være slut med at beskatte kvinders månedlige blødninger.

Det skriver metroxpress.

I løbet af det seneste år har man vedtaget at fjerne moms på menstruationsprodukter i Storbritannien, i Frankrig og i Canada.

Alle steder efter pres fra kvindeorganisationer. 300.000 britiske kvinder skrev under på en protest mod en såkaldt tampontax, og i Frankrig bombarderede kvinder politikere som præsident François Hollande med breve med blodige trusser, ligesom de udstillede dem i Paris' gader.

Biologiske omkostninger

Forkvinden for Kvinderådet, Nanna Højlund, mener, at det er et fremragende forslag - selv om hun hellere vil have ligeløn.

- I forvejen tjener kvinder mindre end mænd, og når man sætter en afgift som moms på de fysiske udgifter, der er ved at være kvinder - som menstruationsprodukter - straffer man kvinder, siger hun til metroxpress.

Også Dansk Kvindesamfund og Sex & Samfund bakker op. Her siger den lægelige chef:

- Jeg synes, at det er en rigtig god idé med momsfrihed på menstruation. Det siger jeg både som læge og feminist, lyder det fra Charlotte Wilken-Jensen, som også er ledende overlæge i gynækologi ved Hvidovre Hospital.

Danske kvinder bruger ifølge Danmarks Statistik cirka 12.000 kroner på bind og tamponer på et helt liv.

Enhedslisten vil meget gerne se på at fjerne tamponskat:

- Det er en rigtig god idé. Vi har allerede et forslag om, at der skal momsfritagelse på økologiske og sunde varer. Så tanken er ikke fremmed for os. Det vil vi gerne kigge på, siger politisk ordfører Pernille Skipper til mx.

SF er også klar, hvis det sker sammen med momsfjernelse på frugt og grønt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.