Joachim B om lov mod dyresex: Overflødig og populistisk

Folketinget førstebehandlede tirsdag Dan Jørgensens forslag om et forbud mod sex med dyr.
Joachim B. Olsen er vikarierende dyreværnsordfører for partifællen Mette Bock.
Joachim B. Olsen er vikarierende dyreværnsordfører for partifællen Mette Bock. Folketinget

Danmark er godt på vej til at gøre det strafbart at have sex med dyr.

Det endelige forbud rykkede tirsdag et stort skridt nærmere, da Folketingets partier førstebehandlede fødevareminister Dan Jørgensens (S) lovforslag om en ændring af dyreværnsloven.

- Et dyr kan i sagens natur ikke sige nej. Et dyr har i sagens natur også ret svært ved at bevise, at dyret har taget skade efter en eventuel seksuel akt, sagde Dan Jørgensen ifølge Jyllands-Posten under behandlingen af forslaget.

Forslaget lægger op til, at enhver form for sex med dyr fremover kan straffes med op til et års fængsel – eller to år i gentagelsestilfælde. Der er politisk flertal for lovændringen, men det flertal tæller ikke Liberal Alliance.

Populisme og moralisme

Ifølge Jyllands-Posten er partiets vikarierende dyreværnsordfører Joachim B. Olsen lodret uenig:

I bedste fald er der tale om en overflødig lov. I værste fald om politisk populisme og moralisme, sagde han i dag under behandlingen af forslaget.

En række andre partier bakker lovændringen op - der iblandt SF. Partiets dyrevelfærdsordfører advarede dog under debatten imod at begå hykleri, når man taler om dyrenes velfærd. Danske produktionsdyr bliver kastreret og kunstigt befrugtet, påpegede hun - så på det område underlægges dyrene i forvejen menneskers vilje.

I sidste ende støttede SF dog forbuddet.

Dyreetisk Råd har tidligere sagt, at en lovændring er unødvendig. Loven beskytter allerede dyrene i dag, har rådets formand Bengt Holst sagt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.