Joachim B. om LO-kandidat: Jeg synes, han er gak

LO-kandidat Flemming Winther kalder Joachim B. Olsen for en kuglestøder med forrykte og vanvittige påstande. Barnligt og et forsøg på at skabe et fjendebillede, siger Joachim B.
- Niveauet af overførselsindkomsterne er politisk bestemt. Det er ikke noget, der er kommet ned fra himlen. Det er en debat om prioriteringer. Det er ikke et udtryk for en hetz mod de mennesker, der er på de overførselsindkomster, siger Joachim B. Olsen.
- Niveauet af overførselsindkomsterne er politisk bestemt. Det er ikke noget, der er kommet ned fra himlen. Det er en debat om prioriteringer. Det er ikke et udtryk for en hetz mod de mennesker, der er på de overførselsindkomster, siger Joachim B. Olsen. Foto: David Leth Williams/Scanpix

Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance er træt af at blive tituleret kuglestøder, og vred over beskyldninger om at komme med vanvittige og forrykte påstande.

Det siger han som svar på de beskyldninger som kandidat til LO-formandsposten Flemming Winther kommer med i dag i et interview i Ugebrevet A4.

Her kalder formanden for Hærens Konstabel- og Korporalforening Joachim B. Olsen (LA) for en kuglestøder, der kommer med forrykte og vanvittige påstande om, at LO-medlemmerne ikke gider arbejde.

Læs hele interviewet hos Ugebrevet A4: Soldaten vil være LO’s nye hærfører

- Jeg synes, han er gak, siger Joachim B. Olsen til Avisen.dk.

Joachim B. Olsen, der er arbejdsmarkedsordfører for Liberal Alliance, er uforstående overfor, at hans tidligere karriere som kuglestøder så ofte trækkes ind, når han udtaler sig som politiker.

- Det er en useriøs møde at debattere. Mig bekendt nævner man ikke andre tidligere job. Det er sådan noget, der indikerer at jeg ikke har haft et rigtigt arbejde. Det er rigtigt, jeg har ikke haft et normalt arbejde. Men idrætsverdenen er dog en del af den almindelige verden, siger han.

"Havde eddermanemig travlt med at klappe os på skulderen"

Joachim B. Olsen siger, at han i sit tidligere liv har gjort som politikerne ønskede: Nemlig at elitesportsfolk skulle vinde medaljer ved internationale mesterskaber.

- Og de har eddermanemig haft travlt med at klappe os alle sammen på skulderen, når vi gjorde det. Når man så bagefter vælger at deltage i demokratiet, skal man høre på, at ens idrætskarriere skal gøres til et problem, siger han

Han mener, at Flemming Winther gør det til et personligt spørgsmål, fordi Joachim B. Olsen drister sig til at blande sig i en debatten om størrelsen af overførselsindkomster.

- Det er en debat med mange følelser i. Så bliver Flemming Winther vred og omtaler mig for kuglestøder for at være personlig. Det er barnligt. Men det er ok, det må han selv om, siger Joachim B. Olsen.

Flemming Winther siger også, at ”hetzen må mod de arbejdsløse fra blandt andre Liberal Alliances Joachim B. Olsen og Venstre må stoppe”.

Joachim B. Olsen mener, at Flemming Winther prøver at gøre ham til den fælles fjende for at samle tilhængere.

- Det er et ældgammelt trick at dæmonisere fjenden. Han tillægger mig grimme, usympatiske holdninger, for så er det lettere for ham at samle de andre omkring sig, siger Joachim B. Olsen.

Skal være legitimt at diskutere politik

Joachim B. Olsen mener, det bør være helt legitimt at tage en politisk debat om niveauet af overførselsindkomster.

- Niveauet af overførselsindkomsterne er politisk bestemt. Det er ikke noget, der er kommet ned fra himlen. Det er en debat om prioriteringer. Det er ikke et udtryk for en hetz mod de mennesker, der er på de overførselsindkomster, siger Joachim B. Olsen.

- Så kunne jeg også sige, at dem, der vil hæve topskatten, hetzer dem, der tjener over 450.000 kroner. Men det mener jeg ikke, at de gør. Det er en politisk diskussion, fortsætter han.

Han mener, han ofte bliver tillagt udtalelser, han ikke er kommet med. Han siger, at han tager udgangspunkt i konklusioner fra både denne og tidligere regeringers økonomer og officielle rapporter.

Derfor mener Joachim B. Olsen, at det er helt galt, når Flemming Winther kalder hans udtalelser for ”forrykte” og ”vanvittige”.

- Jeg har for eksempel aldrig sagt, at danskerne er dovne, som der stod i en artikel. Men når 30 procent af de arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere siger, at de ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, så tillader jeg mig at problematisere det. Det er et mindretal, men et forholdsvist stort mindretal, siger Joachim B. Olsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.