Joachim B. om lavere dagpenge: "Sludder at folk bliver fattige"

Det er det rene vås, at folk bliver fattige af at blive skåret i dagpenge, mener Liberal Alliances beskæftigelsesordfører.
Joachim B. Olsen (LA) afviser, at det skulle have en negativ konsekvens for dagpengemodtagere at blive skåret i månedlig ydelse.
Joachim B. Olsen (LA) afviser, at det skulle have en negativ konsekvens for dagpengemodtagere at blive skåret i månedlig ydelse. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/arkiv/Scanpix

En kontanthjælpsmodtager bliver ikke fattigere, selvom vedkommende bliver skåret i sin månedlige ydelse. Det siger beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen (LA) i et interview til TV 2 News.

Tidligere onsdag har Avisen.dk beskrevet, at de nye dagpengeforslag kan betyde op til 4000 kroner mindre om måneden for dagpengemodtagere.

Forslagene er kommet frem, fordi rapporten "Dagpengemodellen - Teknisk analyserapport", onsdag blev lækket til Politiken.

Både A-kasser, SF og Enhedslisten er bekymrede for, hvad de nye dagpengeregler vil få af konsekvenser. Men det er Joachim B. Olsen ikke.

- Det er noget sludder at sige, man gør folk fattigere. Man kan sagtens reducere dagpengesatsen uden, at nogen bliver fattige. Dagpengesatsen ligger ganske langt fra fattigdomsgrænsen, siger han til TV 2 News.

”Intet er gratis”

At folks livsvilkår bliver forringet, hvis de både går arbejdsløse og derudover bliver skåret i dagpenge, mener Joachim B. Olsen heller ikke.

Han mener, at man ved at give dagpengemodtagerne for mange penge, gør dem en bjørnetjeneste.

Folk får i sidste ende mest ud af, at der bliver skåret i dagpengene, forklarer han.

- De her mennesker har højere indkomst, mens de er på dagpenge, men deres tilknytning til arbejdsmarkedet bliver kortere, og de får lavere livsindkomst, siger han til TV 2 News.

Efter Joachim B. Olsens overbevisning er det derfor nødvendigt, at man laver et system, folk ikke sidder fast i, men som stadig sikrer folk et ordentligt grundlag at leve for.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.