Joachim B. om kontanthjælpsloft: Meningen at enlig mor skal rammes

Det er meningen, at særligt enlige forsørgere bliver ramt af kontanthjælpsloftet, lyder det fra Liberal Alliances Joachim B. Olsen.
"Jeg er af den opfattelse, at det er langt mere brutalt, at opretholde et system som fastholder alt for mange uden for arbejdsmarkedet med lavere livsindkomster til følge," skriver Liberal Alliances Joachim B. Olsen på Facebook.
"Jeg er af den opfattelse, at det er langt mere brutalt, at opretholde et system som fastholder alt for mange uden for arbejdsmarkedet med lavere livsindkomster til følge," skriver Liberal Alliances Joachim B. Olsen på Facebook. Foto: Scanpix/arkiv

Flere tusinde enlige forsørgere bliver ramt af regeringens kontanthjælpsloft.

Det viser nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE), skriver Ekstra Bladet.

Tallene viser, at omkring 30.000 kontanthjælpsmodtagere bliver ramt af kontanthjælpsloftet, og 21.000 af dem er enlige. 16.200 af dem har et eller flere børn.

Chefanalytiker hos AE, Mie Dahlskov Pihl, mener, at det er "ekstremt mange" enlige forsørgere, der bliver ramt.

- Man tager nogle mennesker, som måske har rigtig meget at slås med her i livet, og giver dem endnu færre penge til at komme igennem hverdagen. Det er nok ikke fordrende for at gå ud at få et job, at man gør hverdagen sværere, siger hun til Ekstra Bladet.

Kontanthjælpsloftet, der er en konsekvens af en aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance, sætter for alvor ind til efteråret.

Joachim B.: Det er meningen

Liberal Alliances tidligere beskæftigelsesordfører og nuværende skatteordfører Joachim B. Olsen er ikke overrasket over, at historierne om, hvor hårdt kontanthjælpsloftet rammer de enlige forsørgere, nu begynder at dukke op i medierne.

"Til det er der blot at sige, at det er sådan set meningen. Det er nemlig enlige forsørgere, som får absolut mindst ud af at arbejde idag," skriver Joachim B. Olsen på Facebook.

Han undrer sig samtidig over, at der ikke bliver sat fokus på, hvor meget man får udbetalt på kontanthjælp og har derfor indlejret et skema over ydelserne til sine Facebook-følgere (se det i bunden af artiklen).

"Jeg er af den opfattelse, at det er langt mere brutalt, at opretholde et system som fastholder alt for mange uden for arbejdsmarkedet med lavere livsindkomster til følge," lyder det fra Joachim B. Olsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.