Joachim B. om dagpengeaftale: "Det er gak gak"

Dagpengeaftalen løser ikke problemerne på arbejdsmarkedet, lyder det fra Liberal Alliances beskæftigelsesordfører.
"Det er skuffende, at den første aftale på arbejdsmarkedet, som denne regering laver, mindsker beskæftigelsen i Danmark," siger Liberal Alliances beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen.
"Det er skuffende, at den første aftale på arbejdsmarkedet, som denne regering laver, mindsker beskæftigelsen i Danmark," siger Liberal Alliances beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen. Foto: Scanpix

Hos Liberal Alliance er man utilfreds med den dagpengeaftale, som regeringen i dag har indgået med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

- Det er skuffende, at den første aftale på arbejdsmarkedet, som denne regering laver, mindsker beskæftigelsen i Danmark, siger partiets beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen til Avisen.dk og henviser til, at regeringen selv oplyser, at aftalen vil mindske beskæftigelsen.

Joachim B. Olsen mener, at der er en række problemer, som regeringen ikke får løst med aftalen. Blandt andet giver den ikke de ledige et skub til at komme ud på arbejdsmarkedet.

- Der er et meget lille incitament for mange danskere til at tage et job til de overenskomster, som arbejdsmarkedsparter har aftalt. Der er også hele problemet med, at østeuropæerne kommer til Danmark. Isoleret set er det godt, når de vil arbejde her, men det er ikke attraktivt for danskerne at tage de job, de kommer for, for de får ikke noget ud af det, siger han.

Mangel på rettidig omhu

Joachim B. Olsen mener ikke, at regeringen har vist den rettidige omhu, som man som et ansvarligt parti bør udvise.

- Vi er på vej ind i en højkonjunktur, og hvis vi skal kunne udnytte den, kræver det reformer som øger beskæftigelsen, ellers begår vi den samme fej, som vi gjorde op gennem 00'erne, siger han.

På Twitter langer Anders Samuelsen ud efter aftalen, som han her betegner som "gak gak". Og på TV2 News tager Joachim B. Olsen de samme ord i sin mund. Til Avisen.dk uddyber han:

- Det er det jo, når man som Venstre problematiserer, at vi har mange mennesker på overførselsindkomster i Danmark, og så går de ud og laver en aftale, som gør det problem større. Der vil være flere dagpengemodtagere i fremtiden, end hvis man bare havde vedtaget det, som dagpengekommissionen havde foreslået, eller endnu bedre havde vedtaget noget, der var mere ambitiøst, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.