Joachim B. og co. mister partifælle: Melder sig ud i protest

Partiets ene medlem af Københavns Borgerrepræsentation er skredet.
Liberal Alliances gruppe i Borgerrepræsentationen i København er skrumpet ind til én, efter det andet medlem i protest har forladt partiet søndag.
Liberal Alliances gruppe i Borgerrepræsentationen i København er skrumpet ind til én, efter det andet medlem i protest har forladt partiet søndag. Foto: SCANPIX arkiv

Liberal Alliance har vind i sejlene for tiden med en styrket folketingsgruppe efter det for partiet fremragende folketingsvalg.

Men nu mister partiet det ene af de to medlemmer, der ellers var valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation. Hun skrider i protest efter at have været hovedperson i en sag, der ifølge hende selv handler om politisk pamperi.

Det nu forhenværende LA-medlem - og nuværende løsgænger - er den 28-årige Lillian Parker Kaule. Hun føler sig trampet på af sin partifælle Lars Dueholm, som hun har siddet i Borgerrepræsentationen med:

- Hvis man lægger sig ned som en dørmåtte, så er det kun et spørgsmål om tid før nogen tørrer fødder i dig, siger Lillian Parker til BT.

Hun og Lars Dueholm har tidligere haft deres interne diskussioner, og de to partifællers uenighed kulminerede tidligere på året, da Parker stemte imod et forslag om en bevilling på 1,25 millioner kroner til en glasskulptur, som Lars Dueholm har foreslået at stille op ved et boligkvarter i Ørestaden.

Det viste sig, at skulpturen skulle stilles op på udendørsarealerne ved den boligforening, hvor Lars Dueholm bor sammen med sin kone, der i øvrigt er formand for områdets grundejerforening.

"Hovedårsagen til sanktionen er simpelthen så tragikomisk, at du ikke skal snydes for den," skriver Lillian Parker Kaule selv på Facebook (se hele hendes lange update nederst):

"På et udvalgsmøde i Kultur og fritidsudvalget skulle jeg behandle en anlægs udmøntning på 1,25 millioner til en glasskulptur ude i Ørestaden. Problemet var bare, at glasskulpturen var bestilt af min partikollega Lars Dueholm under budgetforhandlingerne tilbage i 2013. Det viste sig senere, at skulpturen skulle opføres i baghaven i den boligforening, hvor han selv boede, og hvor hans kone var formand. Jeg var stiktosset og brokkede mig højlydt til LAU landsmødet."

"Ingen - heller ikke Lars Dueholm - var i tvivl om, at jeg var godt træt af at skulle stå på mål for socialistisk pamper-politik. Det er præcis den syge politiker-kultur, jeg ønsker at gøre op med."

Hun stemte nej til skulptur-bevillingen og følte herefter, at hun blev straffet for at gå imod Lars Duelund.

"Siden februar 2015 har jeg været suspenderet fra gruppemøderne i LA København og fået mundkurv på," skriver hun på Facebook.

Senest har Lillian Parker fået besked fra Lars Dueholm om, at hun vil blive udelukket fra de kommende budgetforhandlinger i Københavns Kommune. Og det var dråben, der fik bægeret til at flyde over:

- Det er mega-ærgerligt, og jeg er ked af, at det skal ende her. Jeg støtter Liberal Alliances projekt, men jeg kan ikke stå på mål for, at enkeltpersoner misbruger deres politiske post til at køre deres egne personlige projekter, siger hun til BT.

Lars Duelund har ifølge BT ikke ønsket at kommentere sagen.

Melder mig ud af LA.Kære partisoldat, kære "sådan-er-politik"-dogmatiker, vores veje skilles her. Jeg har meldt mig ud...

Posted by Lilian Parker Kaule La on 23. august 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.