Joachim B. kræver ny reform af førtidspension: Det skal være mere attraktivt at arbejde

Liberal Alliance vil have en ny reform af førtidspensionssystemet efter nye tal viser, at de såkaldte ressourceforløb ikke får særlig mange i job.
"Det skal simpelthen være mere attraktivt for folk at blive i beskæftigelse frem for at være på førtidspension," siger Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen.
"Det skal simpelthen være mere attraktivt for folk at blive i beskæftigelse frem for at være på førtidspension," siger Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen. Foto: Scanpix

Det danske førtidspensionssystem skal reformeres, så det bliver mere attraktivt at gå på arbejde end at være på førtidspension.

Det mener Liberal Alliances beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen, skriver Berlingske.

- Det skal simpelthen være mere attraktivt for folk at blive i beskæftigelse frem for at være på førtidspension. Førtidspension er stadigvæk høj, og den ligger et godt stykke over mindstelønnen. Folk kan vælge to veje: Enten at være på førtidspension eller være i beskæftigelse. Og der er der nogle enorme samspilsproblemer. Dem bør man få set på, siger han til avisen.

Udmeldingen kommer fordi nye tal fra arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at de såkaldte ressourceforløb kun har fået 31 i job siden 2013. I alt har 1.129 personer ellers været igennem forløbene, der er del af en større reform af førtidspension og fleksjob. Og det er altså den, der skal ændres, hvis det står til Liberal Alliance.

- Det er vigtigt, at man får lavet en reform af førtidspensionssystemet, der er noget mere ambitiøs, end det man har lavet nu. Det kan ikke være rigtigt, at vi har langt flere på førtidspension i Danmark end i landene omkring os, siger Joachim B. Olsen til Berlingske.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.