Joachim B.: Du skuffer mig, Mette Frederiksen

Joachim B. Olsen generer de arbejdsløse, sagde Mette Frederiksen i sin tale på LO-kongressen. Det skuffer LA-politikeren, der mener, hun retter søgelyset væk fra egne besparelser.
Joachim B. Olsen har intet imod de ledige. Alt, han ønsker, er, at de kommer i arbejde, fortæller han.
Joachim B. Olsen har intet imod de ledige. Alt, han ønsker, er, at de kommer i arbejde, fortæller han. Scanpix/Axel Schütt

Mette Frederiksen var i sit spydige humør ved dagens tale i LO-kongressen i Aalborg. Tænk, hvis den danske valgkamp var halvandet år som i det amerikanske, sagde hun funderende:

- Prøv at forestille jer det i Danmark. Jeg tør ikke tænke, hvor mange arbejdsløse Joachim B. Olsen kunne nå at genere, sagde hun blandt andet.

Den udmelding finder Joachim B. Olsen en anelse for plat.

-  Det er ærgerligt, at hun vælger at gå ned på det niveau. Jeg kan godt lide hende personligt og har dyb respekt for hende, men det her skuffer mig lidt.

Han mener ikke, at politiske prioriteringer har noget at gøre med at genere de arbejdsløse.

- Næsten alle har prøvet at være arbejdsløs. Det er der intet galt i, det er ikke sjovt, og jeg har intet ønske om at genere mennesker, som ikke er i arbejde. Tværtimod har jeg et ønske om færre arbejdsløse og flere i arbejde, siger han og henviser til, at vi sammenlignet med vores nabolande har en langt højere kontanthjælp.

Fælles fjendebillede

Han fortæller, at Mette Frederiksen benytter sig af et gammelt politisk trick, hvor hun retter opmærksomheden væk fra sin egen politik.

- Der er intet, som samler så meget som et fælles fjendebillede. Hun er i en situation, hvor hun har lavet en ikke synderlig populær dagpengereform, som fagbevægelsen heller ikke er særligt glade for, så hun benytter sig af et gammelt trick ved at sige noget populært, alle i forsamlingen kan blive enige om.

Den socialdemokratiske formand har også været med til at lave en førtidspensionsreform og en kontanthjælpsreform med ifølge Joachim B. Olsen det formål at sænke selskabsskatten.

- Hun gjorde det heller ikke for at genere de ledige, men fordi hun foretog politiske prioriteringer, men når vi andre gør det samme, generer vi de ledige. Det er altså ikke særligt stringent.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.