Joachim B.: Der kommer flere penge til skattelettelser

Både Liberal Alliance og Konservative slår fast, at der skal findes flere penge til skattelettelser end de 530 millioner kroner fra kontanthjælpsloftet.
- Det er hævet over enhver tvivl, at der selvfølgelig skal findes flere penge, end dem vi har fundet her, siger LA's beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen.
- Det er hævet over enhver tvivl, at der selvfølgelig skal findes flere penge, end dem vi har fundet her, siger LA's beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen. Liselotte Sabroe / Scanpix

21 kroner om måneden.

Så meget - eller lidt - kan en lavtlønnet ufaglært arbejder se frem til at få i skattelettelse som følge af blå bloks aftale om et nyt kontanthjælpsloft.

Det viser beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

Men aftalen om kontanthjælpsloftet, som på lang sigt skal hive i alt 530 millioner kroner væk fra kontanthjælpsmodtagerne og over til skattelettelser på de laveste arbejdsindkomster, er kun første skridt.

Det er den klare melding fra Liberal Alliances beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen, som forudser helt andre beløb, når der skal deles skattelettelser ud til foråret.

- Det er godt, at man finder penge her til at sænke skatten på arbejde, men det er hævet over enhver tvivl, at der selvfølgelig skal findes flere penge, end dem vi har fundet her. Og det tror jeg sådan set, at alle partier her er interesserede i, at man gør, siger Joachim B. Olsen til Avisen.dk.

DF skal overtales først

Hos De Konservative er beskæftigelsesordfører Rasmus Jarlov helt enig i, at der skal findes penge andre steder til at skrue op for skattelettelserne.

- Det er selvfølgelig ikke store skattelettelser, der kommer ud af det her. Vi må se, om det ikke er muligt at putte nogle flere penge i den pulje, så vi kan få nogle skattelettelser, som for alvor rykker noget, siger Jarlov.

Hvis Liberal Alliance og Konservatives ønsker om at skrue op for skattelettelserne skal gå i opfyldelse, så kræver det dog, at de får Dansk Folkeparti med på at finde flere penge.

Og allerede ved fremlæggelsen af kontanthjælpsloftet slog DF's beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, fast, at det ikke er partiets livret at lave reformer, som skal finansiere skattelettelser.

- Det er ikke det, vi brænder allermest for, men vi har i den her forbindelse aftalt, at de skal bruges til at lette skatten i bunden. Det, vi ikke kunne gå med til, var, hvis det skulle gå til lettelser af skatten i toppen, sagde Bøgsted.

Med aftalen om at lave et nyt kontanthjælpsloft og genindføre 225-timers reglen forventer regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative, at der fra 2019 og frem kan frigøres 530 millioner kroner til skattelettelser.

Frem til 2019 vil beløbet til skattelettelser være endnu lavere. Blandt andet fordi der vil blive flyttet 110 mio. kr. i 2016 og 40 mio. kr. årligt i 2017-2019 til andre initiativer i finanslovaftalen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.