Jess Thorup: Højbjerg spiller U21-EM

Landstræneren for U21-landsholdet bekræfter, at Pierre-Emile Højbjerg optræder for Danmark ved EM-slutrunden.

Den danske bundesliga-komet Pierre-Emile Højbjerg har ganske vist fået sit gennembrud på Morten Olsens A-landshold, men Højbjerg stiller alligevel op, når U21-landsholdet til sommer deltager ved EM-slutrunden.

Landstræner Jess Thorup bekræfter over for Ekstra Bladet, at 19-årige Højbjerg slutter sig til U21-truppen, når han har overstået opgaverne for A-landsholdet, der 13. juni møder Serbien i en vigtig EM-kvalifikationskamp.

- Det er selvfølgelig klart, at frem til landskampen mod Serbien er Pierre-Emile Højbjerg 100 procent fokuseret på opgaven med Morten Olsen. Men efter det vender han tilbage og spiller EM-slutrunden med U21-landsholdet, siger Thorup.

Han har netop besøgt danskerens tyske klub Augsburg, hvor han fik aftalen på plads med Højbjerg selv samt klubbens træner og sportsdirektør.

Højbjerg, der har haft sin andel i kvalifikationen, har ved tidligere lejligheder ytret ønske om at spille slutrunden, og i efteråret sagde Morten Olsen, at han heller ikke ville stå i vejen for at Højbjergs deltagelse.

EM-slutrunden spilles i Tjekkiet fra 17. til 30. juni.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.