Jernhelbred: Prinsgemal har ikke haft influenza i 40 år

På trods af sin høje alder har den britiske prins Philip ikke haft influenza i 40 år.
Den 95-årige britiske prinsgemal, prins Philip, yderst til venstre har ikke været syg i 40 år.
Den 95-årige britiske prinsgemal, prins Philip, yderst til venstre har ikke været syg i 40 år. Foto: Scanpix/arkiv

Vinteren er over os, og det samme er influenzasæsonen. Men ikke for den aldrende britiske prinsgemal, prins Philip.

For selv om de fleste af og til oplever en tur under dynen med influenza i de kolde og våde måneder, så har den 95-årige prins formået at holde sygdommen på afstand i de seneste 40 år. Det skriver People.

Sammen med hustruen dronning Elizabeth besøgte prins Philip i denne uge Francis Crick Instituttet i London, hvor parret blandt andet hilste på Dr. Yi Pu Lin, der er ekspert i influenzasygdomme.

Og her fik prinsen anledning til at spørge ind til, hvad der kan være grund til, at han har holdt sig fri af sygdommen i fire årtier.

Til medierne uddybede lægen efterfølgende sit svar til prinsen:

- Han sagde, at han nu var 95 år, og at han sandsynligvis før har været smittet. Nu er han immun, og den immunitet kan endda blive afgørende over for nye virusser. Det er muligt, forklarede han ifølge People.

En anden årsag til prinsens jernhelbred kan ifølge Dr. Yi Pu Lin være, at han lever et forholdsvist isoleret liv, hvor han ikke i samme grad som almindelige mennesker kommer i kontakt med smittefarer i løbet af dagen - for eksempel i busser eller tog.

- Forskellige mennesker har forskellige immunforsvar, og for nogle er det sandsynligvis lettere at blive smittet end for andre, forklarede influenzalægen.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.