Jensens Bøfhus ændrer i sit navn

Jensens Bøfhus skriver sit navn korrekt. Tak for det siger seniorforsker. Firmaers skrivefejl breder sig nemlig ud i sproget.
Den lille streg, der hænger oppe mellem n'et og s'et er grammatisk forkert. Den streg har Jensens Bøfhus fjernet.
Den lille streg, der hænger oppe mellem n'et og s'et er grammatisk forkert. Den streg har Jensens Bøfhus fjernet. Foto: Bjarke Ørsted/Scanpix/arkiv

Store virksomheders stave-fumlerier er medvirkende til, at stavefejl udbredes. Det siger seniorforsker hos Dansk Sprognævn Margrethe Heidemann Andersen.

Hun glæder sig derfor over, at Palle Skov Jensen og hans bøfimperium, Jensens Bøfhus, har fjernet en grammatisk fejl i firmaets logo.

Det skriver Jyllands-Posten.

Den grammatiske fejl har siden 1990 bestået i apostroffen i "Jensen's", som altså er blevet fjernet - fuldstændig i henhold til dansk retstavning.

Her skal apostroffen nemlig kun benyttes mellem et navn og dets ejefald-s, hvis navnet slutter med bogsaverne s, z eller x.

- Stavefejl i store firmaers logoer er ganske givet medvirkende til, at stavefejl udbredes, og set i det lys er det godt, at Jensens Bøfhus nu skriver deres genitiv korrekt. Det er en ganske udbredt fejl at bruge apostrof i genitiv på dansk. Der er formentlig tale om afsmitning fra engelsk, siger Margrethe Heidemann Andersen til Jyllands Posten.


Da Jensens Bøfhus hed Jensen's Bøfhus lå bøfimperiet i en navnestrid med Jensens Fiskehus. Også selvom fiskehuset faktisk havde grammatikken på plads.
Bøfhuset vandt i øvrigt navnestriden og rendte ind i en veritabel shitstorm. Foto: Henning Bagger/Scanpix/akiv

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.