Jenner sprunget ud som kvinde: Nu er jeg fri

Den tidligere topatlet identificerer sig mere som kvinde end som mand, og nu introducerer Jenner endelig sit ægte jeg: Caitlyn.
Her er det første foto af Bruce Jenner i sin nye identitet som kvinden Caitlyn.
Her er det første foto af Bruce Jenner i sin nye identitet som kvinden Caitlyn. Foto: Annie Leibovitz/AP

Tilbage i april bekendtgjorde Bruce Jenner, at han ville leve, som han altid har følt sig: Som en kvinde.

Over for magasinet Vanity Fair introducerer Jenner sig nu som Caitlyn, der efter årtiers hengemt længsel endelig udlever sit sande jeg.

Iført et hvidt korset, let makeup og et kig til brysterne har stjernefotografen Annie Leibovitz foreviget Caitlyn Jenners første officielle fremtræden på et forsidebillede med budskabet: Kald mig Caitlyn.

- Caitlyn har ikke nogen hemmeligheder. Så snart magasinet udkommer, er jeg fri, siger den 65-årige tidligere OL-guldvinder, der ud over at tage kvindelige kønshormoner også har fået brystimplantater og planlægger ansigtskirurgi.

- Hvis jeg lå på mit dødsleje, og jeg stadig holdt på hemmeligheden, ville jeg føle, at jeg har spildt hele livet, uddyber Jenner, der også introducerer Caitlyn på Twitter.

- Jeg er så glad for, at jeg efter lang tids kamp endelig kan leve som mit sande jeg. Velkommen til verden, Caitlyn. Jeg kan ikke vente med at lære hende/mig at kende, lyder det fra Jenner.

Jenner har været gift tre gange og har seks børn og fire tidligere stedbørn, reality-personlighederne Kim, Kourtney, Khloé og Rob Kardashian, fra sit ægteskab med tv-matriarken Kris Jenner.

Hele familien har bakket op om Jenners transformation, selv om de også har gået i familieterapi for at håndtere den overraskende omvæltning.

Under et specialafsnit af reality-serien "Keeping It Up With the Kardashians", fortalte familien, at de stadig navigerer rundt i Jenners nye identitet.

- Vi burde kalde dig "mad," jokede den ældste Kardashian-søster, Kourtney, om sammentrækningen af "mom" og "dad," og det er måske en meget god betegnelse, mente Jenner.

- Den der lille ting dernede, det er noget af de sidste, man kan ændre - man kan gøre meget inden da. Lige meget hvad vil jeg altid være jeres far.

Se videoen bag forsidebilledet, hvor Jenner introducerer Caitlyn, klik her

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.