Jelved revser DBU's Qatar-fadæse

Kulturministeren kræver, at DBU tager politisk stilling til de gaver, unionen har modtaget af Qatar.
Kulturminister Marianne Jelved (R) kritiserer DBU for ikke at forholde sig til, hvad der foregår omkring dem. Arkivfoto.
Kulturminister Marianne Jelved (R) kritiserer DBU for ikke at forholde sig til, hvad der foregår omkring dem. Arkivfoto. Foto: MIK ESKESTAD/POLFOTO

Kulturminister Marianne Jelved (R) kritiserer nu Dansk Boldspil-Union (DBU) for, at unionen ikke har diskuteret, om det var rimeligt at tage imod betalte træningslejre i Qatar for flere ungdomslandshold.

DBU sendte sidste år U16- og U18-landsholdet til Qatar på ture, der var betalt af den omstridte diktaturstat, og det får nu Jelved til at efterlyse mere kritisk sans i sportens største specialforbund.

- DBU springer over, hvor gærdet er lavest ved fuldstændigt ukritisk at undlade at forholde sig spørgende til, hvad der foregår omkring dem.

- Jeg har altid opfattet forenings-Danmark som sikringen af en demokratisk dannelse, hvilket betyder, at vi ved, hvad der er rigtigt og forkert, og jeg beklager meget, hvis den overvejelse ikke sker i dette tilfælde, siger Marianne Jelved til jp.dk.

DBU's formand Jesper Møller har tidligere afvist at forholde sig politisk til sagen.

- Det gør vi os egentlig ikke overvejelser om. Når landshold tager af sted, er det en sportslig og faglig vurdering, har Jesper Møller sagt til Jyllands-Posten.

Men det svar tilfredsstiller ikke kulturministeren, der forventer, at DBU-ledelsen i det mindste reflekterer over problemstillingen over for offentligheden.

- Man bliver mistænksom og sætter spørgsmålstegn ved det. Hvad har DBU givet for det? Hvad forventer Qatar i modydelse for det? Det ved ingen af os, og det gør DBU heller ikke, siger Marianne Jelved.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.