"Jeg stemmer ikke med min vagina": Stjerne dropper støtte til Clinton

Den amerikanske mega-stjerne Susan Sarandon er lige træt af at høre om Trump og Hillary og vil ikke stemme på nogen af dem ved valget på tirsdag.
Susan Sarandon (th) med skuespillerkollegaen Naomi Watts ved premieren på hendes seneste film, "Money Monster", i Cannes.
Susan Sarandon (th) med skuespillerkollegaen Naomi Watts ved premieren på hendes seneste film, "Money Monster", i Cannes. Regis Duvignau/Reuters/Scanpix

Mens USA's store stjerner ellers står i kø for at støtte Hillary Clinton ved valget, er den Oscar-vindende filmstjerne Susan Sarandon ikke begejstret.

I et åbenhjertigt interview med BBC forklarer Sarandon, hvorfor hun støtter et af de uafhængige partier ved valget fremfor Demokraternes Hillary Clinton, som mange af USA's kendte ellers bakker op om.

"Vi er havnet i denne her situation, fordi alle i lang tid bare har valgt det mindste af to onder. Hillary kommer alligevel næsten helt sikkert til at vinde. Hun har jo opbakning fra hele pressen," siger skuespilleren, der blandt andet er kendt for filmsucceser som Thelma & Louise, Stepmom og Dead Man Walking.

Selvom fokus i det amerikanske valg først og fremmest er på Trump og Clinton, taler mange kommentatorer også om, at mange almindelige amerikanere er frustrerede over de to topkandidater.

Især to uafhængige kandidater har fået opmærksomhed i medierne:

Det Libertarianske Partis Gary Johnson, der i de seneste målinger står til tre procent af stemmerne, og Jill Stein fra Det Grønne Parti, der står til to procent.

Det er Stein, som Susan Sarandon støtter.

Da BBC's studievært spørger, om hun alligevel ikke kommer til at fortryde, hvis Trump ender med at vinde valget på tirsdag, henviser Susan Sarandon blandt andet til Hillary Clintons udenrigspolitik og til frihandelsaftalen TTP.

"Jeg er bekymret for krigene, jeg er bekymret for Syrien, jeg er bekymret for TTP, jeg er bekymret for fracking, jeg er bekymret for miljøet. Ligegyldigt hvem der kommer ind, så forholder de sig ikke til disse emner, fordi det er pengene, der styrer vores system."

Sarandon, der ellers er kendt for sine feministiske synspunkter, er heller ikke imponeret over udsigten til at få den første kvindelige præsident i USA.

"Jeg stemmer ikke med min vagina. Jeg vil have den rigtige kvinde til jobbet. Jeg gider ikke tale mere om Trump og Hillary," lyder det kontante svar.

Videoen er på under et døgn blevet set af halvanden million på Facebook. Du kan selv se det korte klip her:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.