"Jeg er meget utilfreds": Fejl i syge borgeres sager udløser borgmester-kritik

Sygedagpengemodtagere er ikke blevet korrekt behandlet.
En række graverende fejl i kommunens håndtering af sygedagpengesager får Anna Mee Allerslev til at love forbedringer.
En række graverende fejl i kommunens håndtering af sygedagpengesager får Anna Mee Allerslev til at love forbedringer. Foto: SCANPIX arkiv

Modtagere af sygedagpenge i København er blevet ofre for en række fejl, begået af kommunen.

Borgerne har ikke fået den behandling, de har krav på, fastslår en revisionsrapport.

Manglende overholdelse af tidsfrister, manglende kontakt til arbejdsgivere, og manglende løbende vurdering af den sygemeldtes evne til at arbejde er blot nogle af de fejl, som rapporten fra revisionsfirmaet Deloitte konstaterer. Det kan DR P4 København fortælle.

Deloitte skriver i rapporten, at der er 'væsentlige fejl og mangler i sagsbehandlingen' på flere områder i beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune.

Den radikale Anna Mee Allerslev, der er beskæftigelses- og integrationsborgmester og ansvarlig på området, mener, det er meget kritisabelt.

- Jeg tager det her meget alvorligt, og jeg er meget utilfreds, og det har jeg også sagt til min forvaltning, siger hun til DR P4 København.

Anna Mee Allerslev blev selv, efter en intern undersøgelse, opmærksom på problemerne for seks måneder siden.

Her gjorde hun det klart overfor forvaltningen, at der var brug for forbedringer, og at der derfor skulle laves en handleplan.

- Vi er ikke i mål endnu, og derfor skal det blive meget bedre i den sidste halvdel af året, siger hun til DR P4 København.

Îfølge borgmesteren skal en del af forklaringen på fejlene findes i dagpengereformens mange nye regler, som hun mener, regeringen har hastet igennem.

Men hun tager også selv sin del af ansvaret.

- Der er ingen tvivl om, at jeg som borgmester har det fulde ansvar, og derfor har jeg også bedt forvaltningen om at rette op, siger hun til DR P4 København.

Kommunens igangværende handleplan, der allerede har haft effekt, betyder blandt andet at den sygemeldte skal have en vurdering ved hver samtale, om de er klar til at komme i arbejde.

Samtidig vil den sygemeldte nu også blive hørt, når der træffes en afgørelse i deres sag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.