"Jeg er dybt chokeret": Dronning Margrethe sender hilsen til Tyrkiet

41 mennesker har mistet livet ved tirsdagens terrorangreb i Tyrkiet. Ingen danskere er blandt de dræbte eller sårede.
En dybt chokeret dronning Margrethe (her fotograferet i anden anledning) sender sin medfølelse til familierne og vennerne til ofrene for tirsdag aftens angreb mod Istanbul Atatürk Airport.
En dybt chokeret dronning Margrethe (her fotograferet i anden anledning) sender sin medfølelse til familierne og vennerne til ofrene for tirsdag aftens angreb mod Istanbul Atatürk Airport. Foto: Scanpix / Arkiv

Dronning Margrethe har efter tirsdagens angreb på Atatürk-lufthavnen i Istanbul sendt et kondolence-brev (se det nederst i artiklen) til den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Dronningen udtrykker sin dybeste medfølelse med det tyrkiske folk og sin medfølelse med familier og venner til ofrene.

41 dræbte

Angrebet skete midt på aftenen tirsdag, hvor tre selvmordsbombere først åbnede ild mod menneskemængderne i lufthavnen og efterfølgende sprængte sig selv i luften.

Det officielle dødstal var ifølge Ritzau først på eftermiddagen tirsdag nået op på 41 og 239 sårede, heraf 41 i kritisk tilstand.

Der er ingen danskere blandt de dræbte eller sårede.

Høj risiko for terror

Selvom det det er sjette gang i år, at Tyrkiet rammes af terror, så fraråder Udenrigsministeriet ikke rejser til Tyrkiet.

- Vores rejsevejledning har i et godt stykke tid understreget, at der er en høj risiko for terrorangreb i Tyrkiet, siger kontorchef Jette Lund, Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau.

 
Terrorangrebet i Tyrkiet, som har chokeret alle.

Hent UM-appen

Det anslås, at op mod 5000 danskere befinder sig i Tyrkiet, og Jette Lund opfordrer alle Tyrkiet-rejsende til at tilmelde sig den såkaldte danskerliste eller downloade Udenrigsministeriets app UM Rejseklar til deres telefoner.

H.M. Dronningen har i dag sendt kondolence til den tyrkiske præsident på baggrund af de tragiske begivenheder i Istanbul i aftes.

A photo posted by DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus) on

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.