Japansk kejser er bekymret for sit helbred

For kun anden gang i hele sin regeringstid, har Japans kejser, Akihito, adresseret befolkningen. Han er bekymret for sit helbred.
Japans kejser er bekymret for sit helbred.
Japans kejser er bekymret for sit helbred. Foto: Polfoto/AP

Den japanske kejser, Akihito, frygter, at hans helbred ikke længere er godt nok til at kunne varetage sin rolle i monarkiet.

Det fortæller kejseren i en video, der er blevet udsendt på japansk tv ifølge People Magazine.

- Jeg er bekymret for, at det vil blive sværere og sværere for mig at varetage min pligt som symbolsk kejser, forklarede den 82-årige kejser i den ti minutter lange video, der var filmet på forhånd.

Kejseren blev i starten af 00'erne diagnosticeret med prostatakræft og undergik senere en hjerteoperation. Det er dog først nu, at han udtaler sig om sit helbred til hele befolkningen.

Videoen er i sig selv en sjælden forekomst, da det ifølge People Magazine kun er anden gang, at kejseren adresserer landets befolkning i de mange år, han har regeret.

Kejser Akihito har sammen med sin kone, kejserinde Michiko, tre børn. Parrets ældste søn, Naruhito af Japan, er kronprins til den japanske trone. Derudover har kejserparret endnu en søn og en datter.

Kejser Akihito overtog tronen efter sin fars død i 1989.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.