Jane Aamund hylder sygeplejersker: De reddede mit liv

Jane Aamund har været indlagt hele sommeren. Nu er hun hjemme og er ved at komme til hægterne.
Jane Aamund har været igennem endnu et længere sygdomsforløb, men er hjemme igen.
Jane Aamund har været igennem endnu et længere sygdomsforløb, men er hjemme igen. Foto: Christian Liliendahl/Scanpix/arkiv

Da forfatteren Jane Aamund i juni blev ramt af dobbeltsidet lungebetændelse og indlagt på Holstebro Hospital så det sort ud.

Forfatteren var så medtaget, at hun var i tvivl om, hvorvidt hun ville opleve udgivelsen af en ny bog, hun havde gjort færdig før indlæggelsen.

Det skriver BT.

Det blev da også en længere indlæggelse for Jane Aamund, der kun har rosende ord til overs for hospitalet, som hun mener, har reddet hendes liv.

- Jeg blev udskrevet tirsdag, men jeg er stadig meget svag. Heldigvis er jeg ved at få mit helbred tilbage takket være nogle fantastiske sygeplejersker, der gør alt for mig, og en alletiders behandling på Holstebro Hospital, som reddede mit liv, fortæller hun til BT.

Livslangt sygdomsforløb

Jane Aamunds liv har været en lang rejse i kræftsygdomme. Allerede i 1969 blev hun ramt af kræft i livmoderhalsen. I 1990'erne fik hun kræft i ganen og i slut halvfemserne fik hun brystkræft og fik fjernet det ene bryst.

Denne gang har lungebetændelsen kostet den 79-årige forfatter en del på vægten, så hun til sidst vejede 46 kilo.

- Min normale vægt er 53 kilo, og jeg er næsten oppe på 50 kilo, og jeg spiser nu hver anden time. Så det går den rigtige vej, siger hun til avisen.

Bekymret familie søgte hjælp

Op til indlæggelsen var Jane Aamunds helbred så dårligt, at hendes bror, Asger Aamund, og hans hustru, Suzanne Bjerrehus, var bekymrede.

I et opslag på Facebook søgte Suzanne Bjerrehus hjælp til svigerinden. Hun skrev blandt andet, at Jane Aamund havde pådraget sig nogle neurologiske lidelser, der medførte svimmelhed og besvimelsesanfald. Og at hun desuden faldt om og mistede bevidstheden.

Opslaget gav pote. Allerede dagen efter var der skabt kontakt til en ældre sygeplejerske i nærheden af Jane Aamunds bolig. Dengang skrev en glad Suzanne Bjerrehus blandt andet:

- Nu har jeg lige talt i telefon med Jane. Hun er tryg og er livet op. I morgen skal hun med sin sygeplejerske prøve at gå en tur. Og bagefter sidde på restaurant og spise lidt frokost. Jane har ikke været ude i lang tid, så det lover godt.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.