Jan har KOL og var misbruger i 30 år: Nu er han i job

En mand fra Nordsjælland var så langt fra arbejdsmarkedet, som man næsten kan komme. Alligevel er det lykkedes at få ham i job.
Ud med den her, og ind med et job. 59-årige Jan Nyborg, der bor i Fredriksværk, er lykkedes med at lægge flasken på hylde og komme i arbejde trods et 30-årigt langt alkholmisbrug og lungesygdommen KOL.
Ud med den her, og ind med et job. 59-årige Jan Nyborg, der bor i Fredriksværk, er lykkedes med at lægge flasken på hylde og komme i arbejde trods et 30-årigt langt alkholmisbrug og lungesygdommen KOL. Polfoto/arkiv

Med et 30-årigt langt misbrug af alkohol og lungesygdommen KOL lå det ikke lige i kortene, at Jan Nyborg, der i dag bor i Frederiksværk, skulle blive en stabil arbejdskraft for virksomheden MegaFlex.

Men med beskæftigelsesprojektet ‘Brug for alle,’ der samler kontanthjælpsmodtagere op som er opgivet af det ordinære beskæftigelsessystem, er det lykkedes at få den 59-årige Jan Nyborg i arbejde.

Det skriver Lokalavisen.

Et praktikforløb i vikar- og entreprenørvirksomheden Mega Flex blev vendepunktet for Jan Nyborg, der i dag arbejder på flekstid i virksomheden og er en pålidelig og ansvarsbevidst medarbejder. Han er nemlig også kommet ud af sit alkoholmisbrug.

- Det er fantastisk. Nu er jeg et sted, hvor jeg har noget at stå op til hver eneste dag, og hvor der er nogle, der har brug for mig og det, som jeg kan, siger Jan Nyborg til Lokalavisen.

Virksomheden MegaFlex, der gav Jan Nyborg en chance, siger, at det godt kan lade sig gøre, at hjælpe folk som Jan, hvis man som virksomhed har overskud og tager opgaven seriøst.

- Det kræver, at virksomheden er indstillet på at tage det alvorligt. For man kan ikke gøre det halvt. Man skal have overskud og lyst til at hjælpe medarbejderen i gang og tro på det og ville det hele vejen. Ellers skal man lade være, siger Kenneth Rasmussen, der er projektleder  i MegaFlex til Lokalavisen.

Jan Nyborg boede gennem 15 år i et kolonihavehus i Hillerød uden vand om vinteren. I dag bor han i sin egen lejlighed i Frederiksværk.


Læs hele historien på Lokalavisen

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.