Jakob Poulsen sikrer sen og heldig FCM-sejr i Randers

FC Midtjylland er 12 point foran FCK, efter at klubben vendte 0-1 til 2-1 på udebane mod Randers FC.

Fodboldklubben FC Midtjylland fortsætter kursen mod det danske mesterskab.

Fredag aften vandt Alka Superligaens førende hold en noget heldig sejr på 2-1 ude over Randers FC, der havde masser af muligheder for at vinde kampen.

Omvendt viste FCM et topholds kendetegn, kunsten at vinde på en mindre god dag.

Klubben har nu 50 point for 21 kampe og har et forspring på 12 point ned til FC København, der søndag møder Esbjerg på udebane.

To et halvt minut før udløbet af de 90 minutter scorede Jakob Poulsen det afgørende mål, da hans indadskruede frisparksaflevering ikke blev rettet af og endte i netmaskerne via stolpen.

Randers FC, der leverede en spillemæssigt stærk præstation, har nu tabt tre kampe i træk i Superligaen. Klubben er fortsat nummer tre med 34 point.

Det så ellers lyst ud for værterne efter Mikael Ishaks tidlige føringsmål, men Randers forsømte at udnytte mulighederne.

FCM-anfører Kristian Bach Bak udlignede til 1-1 lige før pausen, og det lignede længe slutresultatet.

Hjemmeholdet lagde hårdt ud, og efter ni minutters spil gav det bonus efter samarbejde mellem de svenske angribere Viktor Lundberg og Mikael Ishak.

Lundberg spillede bolden frem, og da FCM-midterforsvaret samtidig glemte enten at trække offside eller dække op, fik Mikael Ishak frit løb mod mål.

Den høje angriber bankede bolden ind bag endnu en svensker, FCM-målmand Johan Dahlin.

Minuttet efter blev gæsternes angriber Morten "Duncan" Rasmussen ramt af en forstrækning, og han måtte lade sig udskifte med Martin Pusic.

Surt for "Duncan", som ellers lige havde fået lov til at starte inde igen i den interne og interessante angrebsduel med Pusic, der er topscorer i Superligaen.

FCM-holdet havde det skidt med Randers' konstante pres, og hjemmeholdet havde flere gode muligheder.

To minutter før pausen burde Randers-forsvareren Mads Fenger have scoret til 2-0, men helt fri headede han bolden over mål.

I stedet slog FCM til på holdets absolutte specialitet, dødbolde.

Det havde allerede flere gange vakt undren, at Randers havde forsømt at dække konsekvent op ved dødbolde, og kort før pausen gik det så galt for hjemmeholdet.

Erik Sviatchenko headede Jesper Lauridsens hjørnespark videre til Kristian Bach Bak, der pandede bolden i mål til 1-1.

Oven i scoringen måtte Randers udskifte islændingen Elmar Bjarnason i pausen, men holdet lod sig ikke kue.

Hjemmeholdet fortsatte med at producere chancer i anden halvleg, og både indskiftede Nicolai Brock-Madsen, Mikael Ishak og Viktor Lundberg havde gode muligheder.

I stedet slog Jakob Poulsen til kort før tid.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.