Jakob åbner sit hjem til jul: "Der er for meget dårlig stemning i Danmark"

Jakob Benediktson inviterer familier, der har det økonomisk svært, hjemløse og flygtninge til jul hjemme hos sig selv på Vesterbro.
- Der er for meget dårlig stemning i Danmark og for lidt fokus på, hvordan vi kan hjælpe hinanden, siger Jakob Benediktson. 
- Der er for meget dårlig stemning i Danmark og for lidt fokus på, hvordan vi kan hjælpe hinanden, siger Jakob Benediktson.  Privatfoto

Har du ikke råd til at give dine børn den jul, de drømmer om? Så har den 38-årige selvstændige Jakob Benediktson et rigtig godt tidbud. Han inviterer familier, der har det økonomisk svært, hjemløse og flygtninge til jul hjemme hos sig selv på Vesterbro.

- Der er for meget dårlig stemning i Danmark og for lidt fokus på, hvordan vi kan hjælpe hinanden. Jeg vil bare gerne give nogle børn en god jul, siger han til Avisen.dk.

Jakob Benediktson har slået invitationen op på en Facebook-gruppe for mennesker på kontanthjælp, ligesom han har inviteret til jul gennem Venligboerne - et initiativ, der hjælper flygtninge i Danmark.

Det har givet mange positive kommentarer, fortæller han.

- Jeg er blevet vildt overrasket over de mange tilbagemeldingerne. De er virkelig kærlige, altså. Det havde jeg slet ikke set komme.

Plads til 10 om bordet

Alligevel er der indtil videre kun én, der har tilmeldt sig. Derfor vil Jakob Benediktson gerne bredere ud med budskabet. Der er plads til omkring 10 gæster, og det er bare om at slå til, for Jakob Benediktson lover hygge i lange baner.

- Gæsterne vil få den helt rigtige juleaften med alt, hvad der hører sig til, og være sammen med nogle glade mennesker - simpelthen få det skide hyggeligt, siger han.

Jakob Benediktson, der har sit eget IT-firma, blev skilt fra sin kone for to år siden. Hans to børn på henholdsvis 12 og 15 år holder jul med deres mor.

I år har han derfor lyst til at prøve noget helt nyt og samtidig hjælpe andre.

- Jeg gik og tænkte på, hvad jeg skulle finde på. Om jeg skulle tage hen til noget familie. Men jeg havde mere lyst til at gøre noget helt utraditionelt, siger han og fortsætter:

- Der er virkelig meget dårlig stemning i verden i øjeblikket - specielt i Danmark. Det hele drejer sig om folks eget ego i stedet for, hvad man kan give af sig selv. Det er trist. Jeg synes der er for lidt fokus på, hvordan man kan hjælpe andre, siger han.

Samtidig glæder Jakob Benediktson sig til at lære noget nyt, siger han.

- Jeg håber at kunne udvide min horisont og få nogle gode nye indtryk. Blive inspireret og møde nye mennesker. For mig er det vigtigste på aftenen at være sociale, snakke sammen og høre nogle historier, siger han.

And eller flæskesteg

Det er ikke første gang, Jakob Benediktson tager initiativ til at hjælpe andre, der har mindre end ham selv. For nogle år siden lavede han en kæmpe portion kylling og karry og kørte rundt til hjemløse i København med det.

Hvad der kommer på julemenuen i år er imidlertid stadig ikke fastlagt, fortæller han.

Han håber, at pladserne rundt om julebordet er blevet reserveret i løbet af weekenden. Og så vil han lade gæsterne være med til at bestemme menuen, siger han.

- Jeg har tænkt mig i weekenden at spørge ud, om der er nogle, der er allergiske, eller om der er noget nogle ikke må spise, siger han.

Samtidig vil han lade det være op til gæsterne og stemningen på aftenen, hvor meget der skal danses om juletræet og synges.

- Det kommer lidt an på, om vi sidder 10 granvoksne mennesker eller om der er børn. Men det kunne være fantastisk, hvis der kom forældre med deres børn, siger han.

Opdateret den 22. december: Jakob har desværre ikke plads til flere nu.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.