Jægerforbund: Ulve-drab skyldes indgroet had

Forbundet af jægere bekræfter, at der højst sandsynligt bliver dræbt ulve i Danmark, selvom dyret er fredet.
Det er ulovligt at slå ulve ihjel i Europa. Men det sker alligevel - også i Danmark.
Det er ulovligt at slå ulve ihjel i Europa. Men det sker alligevel - også i Danmark. Foto: Scanpix

Det er sandsynligt at ulve er blevet, og vil blive, dræbt i Danmark. Det er meldingen fra Danmarks Jægerforbund.

Meldingen kommer efter, at det er kommet frem, at der på sociale medier og i jægerkredse verserer mange rygter om ulvedrab og planer herom.

- Desværre må vi se på vores nabolande, Norge, Sverige og Tyskland, hvor der er dokumenteret ulovlig jagt på ulve. Så det vil nok være naivt at tro, at det ikke vil forekomme i Danmark, siger Mads Flinterup, der er konsulent ved Danmarks Jægerforbund til DR Syd.

Det handler om følelser

Det er udtryk som 'Dræb de fandener, de hører ikke til i Danmark mere' og 'skyd den ulv og grav den ned!', der tegner billedet af det had, der udvises mod ulvene på de sociale medier.

Men ifølge Danmarks Jægerforbund er problemerne med det totalfredede rovdyr ganske små, og de bliver håndteret i miljøministerens handlingsplan. Alligevel er hadet mod ulven svær at komme til livs, mener Mads Flinterup.

- Problemet er, at vi er inde i noget, der er styret af følelser. Der ligger et indgroet had i mange mennesker mod ulve og andre store rovdyr, som vi ikke er rationelt i stand til at forklare, siger han.

Ulvedræbere er ikke jægere

Hos Danmarks Jægerforbund er holdningen dog soleklar. Ulven er totalfredet, og lovgivningen skal holdes til punkt og prikke. Derfor vil jægerforbundet ekskludere medlemmer, der skyder en ulv.

- Hvis man groft overskrider gældende lovgivning, så synes jeg ikke, at man kan smykke sig med titel af jæger, siger Mads Flinterup.

Herudover vil ulvedrab også blive politianmeldt, og strafferammen for at dræbe en ulv er op til to års fængsel.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.