Jacob fik tilbudt uddannelse i Fakta - men jobcentret sagde nej

21-årige Jacob Uhrskov kunne få en uddannelse og blive selvforsørgende inden for et år. Men jobcentret ville ikke være med.
Foto: Michael Bothager/Scanpix/arkiv

Jacob kunne have stået med en uddannelse og et job på bare et år. Men nej, jobcentret ville ikke være med.

Det fortæller Susanna Uhrskov, der er mor til 21-årige Jacob Uhrskov, til Fredericia Dagblad.

Jacob Uhrskov har Aspergers syndrom, som er en form for autisme, men han deltog i Coops "Klar til start"-projekt - et særligt tilrettelagt forløb med enkeltmandsoplæring af unge med diagnoser inden for autismespektret.

I projektet vurderede man, at Jacob Uhrskov i løbet af et år ikke kun ville kunne stå med en færdig uddannelse, men også var sikret et job.

Det blev fremlagt for sagsbehandleren i jobcentret, men det blev et nej, fortæller Susanna Uhrskov til Fredericia Dagblad. Hun forstår slet ikke afgørelsen.

- Med uddannelsen ville Jacob blive selvforsørgende inden for et år. Nu risikerer han måske ikke at få en praktikplads, og så er han tilbage på jobcentret, siger Susanna Uhrskov.

Jobcentret formoder

På jobcentret vil man ikke kommentere den konkrete sag, men arbejdsmarkedschef Dennis Mølgaard formoder ifølge Fredericia Dagblad, at det blev et nej, fordi der var et alternativt tilbud.

Og der var også et andet tilbud, men det var praktik i Fakta - og således ikke uddannelse, fortæller moderen.

Nu har Jacob Uhrskov taget hul på en uddannelse inden for lager og logistik på EUC Lillebælt. Her gennemførte han en HTX-eksamen i 2015. Nu håber han at kunne sikre sig en praktikplads til januar.

- Mine lærere siger, at der er mange praktikpladser, så det håber jeg lykkes. Jeg var glad for at være i Fakta, men jeg vil gerne have en uddannelse. Det er lidt kedeligt bare at være i butikken, siger Jacob Uhrskov til avisen.

Selvom hendes søn altså nu er i gang med noget andet, forstår Susanna Uhrskov ikke kommunens beslutning.

- Jeg har skrevet til alle i Arbejdsmarkedsudvalget uden at få svar. Jobcenteret lytter overhovedet ikke og behandler folk nedladende, siger hun til Fredericia Dagblad.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.