Ja tak, DMI: Udsigt til 27 grader

Tørt vejr og sol afløser snart det kedelige juni-vejr, lover DMI.
Om kort tid vil de danske strande blive fyldt med solbadende gæster, antyder ny prognose fra DMI.
Om kort tid vil de danske strande blive fyldt med solbadende gæster, antyder ny prognose fra DMI. Foto: Thomas Nielsen/arkiv/Scanpix

Nu skulle det være helt sikkert. Danmark står over for et gevaldigt vejrskifte om få dage.

Derfor kan du godt pakke forårsjakkerne langt væk og finde solcremen og solbrillerne frem i stedet. Der er hele 27 grader til de heldige, fortæller DMI til Ekstra Bladet.

- Tirsdag får vi op til 23 grader og de næste dage kan vi få temperaturer, der er et par grader varmere. Måske helt op til 27 grader, siger Jørn Thomsen fra DMI til Ekstra Bladet.

Årsagen til det markante vejrskifte er ifølge meteorologen, at den seneste tids vestenstrømning og lavtryk nu bliver afløst af et højtryk med østenvind – og det giver sol og sommer.

DMI oplyser samtidig, at prognoser, der peger en uge frem i tiden, som regel er usikre, men denne skulle være relativ sikker.

- Omslaget fra det ene vejr-regime til det andet, det er forholdsvist sikkert. Det er ikke 100 procent sikkert, men der skal gå meget galt, hvis det ikke kommer til at skifte, siger Jørn Thomsen.

DMI har tidligere lavet en prognose for de kommende juli-uger. De lover også sommervejr til danskerne:

I uge 28 ser det ud til, at vi igen får mere ustabilt vejr. Højtrykket og varmen holder sig hovedsaglig over Syd- og Centraleuropa, mens svage lavtryk og fronter når Danmark fra vest. Med sig har de regn eller byger. Det er dog ret sandsynligt, mener DMI, at vi får et par dage med solrigt vejr og op til 25 grader. Ellers holder dagtemperaturen sig omkring eller lidt under 20 grader.

I uge 29 forventer DMI fortsat ret ustabilt vejr, hvor det mest sandsynlige er normal nedbør og normale temperaturer for årstiden. Det er dog muligt, at sommerlummer luft vil strømme kortvarigt over landet med 25-30 grader til følge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.