Italiensk kystvagt bjærger 17 lig og redder 1128 andre

Fem gummibåde og tre skibe mellem Nordafrika og Italien rummede over 1100 migranter, som nu er reddet i land.
Afrikanske flygtninge og migranter, som for de flestes vedkommende er fra Nigeria, bliver udstyret med redningsveste under en af torsdagens otte redningsoperationer på Middelhavet.
Afrikanske flygtninge og migranter, som for de flestes vedkommende er fra Nigeria, bliver udstyret med redningsveste under en af torsdagens otte redningsoperationer på Middelhavet. Foto: Santi Palacios/AP

Den italienske kystvagt har torsdag bjærget ligene af 17 flygtninge og migranter i farvandet mellem Sicilien og Tunesien.

1128 andre er reddet i land i live i otte separate nødhjælpsindsatser, oplyser kystvagten i en meddelelse.

De mange mennesker var fordelt på fem gummibåde og tre skibe, som kystvagtens skibe sammen med andre redningsfartøjer kom til undsætning torsdag.

Kystvagten oplyser ikke, om de omkomne blev fundet om bord på det samme fartøj eller fordelt på forskellige af de i alt otte fartøjer.

Onsdag fandt redningsmandskab 22 døde migranter i en synkefærdig gummibåd på Middelhavet.

Dagen inden blev flere end 3200 mennesker reddet i 25 separate operationer.

Et stort antal mennesker tager den farefulde tur over Middelhavet netop i denne tid, hvor vejret er godt, og havet dermed er relativt roligt.

Med denne uges ankomster er antallet af migranter og flygtninge, der har formået at komme til Italien, oppe over 80.000 i år, oplyser FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR.

Siden 2014 er over 10.000 mennesker omkommet eller formodes at være druknet i forsøget på at nå over havet til Europa. Langt de fleste omkommer i Middelhavet, viser tal fra UNHCR.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.