Italiensk ejer skal trække sig fra Leeds

På grund af skatteunddragelse må ejeren Massimo Cellino ikke stå i spidsen for den engelske klub Leeds.

Klubejeren Massimo Cellino må ikke drive den engelske traditionsklub Leeds, der spiller i den næstbedste liga, Championship.

Ledelsen bag ligaen (English Football League) kræver, at den italienske ejer trækker sig, men han kan dog vende tilbage til marts næste år.

Modstanden mod Massimo Cellino skyldes blandt andet, at han tidligere i år er blevet idømt en bøde svarende til 4,5 millioner kroner for skatteunddragelse i sit hjemland.

Leeds, der har danske Casper Sloth i sin trup, har nu 14 dage til at anke dommen, og klubben har varslet, at den vil bede om juridisk bistand i sagen.

- Tiltagene, som ligaen ønsker at gennemføre, med at fjerne Cellino bare for at genansætte ham igen om tre måneder, vil være destabiliserende for klubben, supporterne og sponsorerne og kan ikke være i nogen af parternes interesse, lyder det i en udtalelse fra Leeds.

English Football League og Cellino har tidligere været i konflikt, da italieneren i første omgang blev nægtet at købe klubben. Det fik han alligevel lov til i april.

Leeds blev engelsk mester i 1969, 1974 og 1992, men er langt fra fordums styrke i disse år. Klubben ligger aktuelt placeret som nummer 15 i den næstbedste række.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.