Italien begraver de første jordskælvsofre på national sørgedag

Lørdag afholdes der statsbegravelse for 40 af ofrene for onsdagens jordskælv. I alt er 281 personer meldt døde.
Henter afspiller ...
/ritzau/

begynder langsomt at bearbejde sorgen over de mange hundrede personer, der døde i det voldsomme jordskælv, som natten til onsdag ramte det centrale Italien. Lørdag vil der være en statsbegravelse for omkring 40 af ofrene i byen Ascoli Piceno.

Samtidig er der annonceret national sørgedag lørdag, hvor flagene er på halv i hele landet, skriver Reuters. Premierminister Matteo Renzi skal ifølge BBC deltage i nogle af statsbegravelserne. Håbet om fortsat at finde overlevende i murbrokkerne er ved at forsvinde efter skælvet, og i nogle af de ramte byer er eftersøgningen efter overlevende afblæst.

- Kun et mirakel kan bringe vores venner levende ud af ruinerne, men vi bliver ved med at grave, fordi mange stadig er forsvundet, siger Sergio Pirozzi, borgmester i Amatrice, der er en af de hårdest ramte byer.

Dødstallet er nu officielt på 281 personer, mens det forlyder, at 388 personer bliver behandlet for skader på hospitaler - 40 af dem er i kritisk tilstand. Det er anslået, at omkring 2500 personer er blevet hjemløse efter skælvet, der er det dødeligste i Italien siden 2009.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.