It-firma: Vi samarbejder med politiet

It-virksomheden Atea, der er involveret i en bestikkelsessag, oplyser, at de arbejder sammen med politiet.
I forbindelse med anholdelsen af en ansat i Rigspolitiet og 12 andre i sag om mulig bestikkelse af offentligt ansatte, blev der tirsdag eftermiddag afholdt grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster.
I forbindelse med anholdelsen af en ansat i Rigspolitiet og 12 andre i sag om mulig bestikkelse af offentligt ansatte, blev der tirsdag eftermiddag afholdt grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster. Foto: PER RASMUSSEN/POLFOTO

IT-firmaet Atea fastslår, at man er klar til at hjælpe politiet i forbindelse med den påståede bestikkelsessag, som kom frem tirsdag.

- I Atea gør vi alt tænkeligt for at hjælpe Region Sjælland og det danske politi med opklaringen og stiller os til rådighed med alle oplysninger, vi måtte ligge inde med, siger Ateas administrerende direktør, Morten Felding, i en pressemeddelelse, der er lagt ud på firmaets hjemmeside.

- Det drejer sig om en sag, der i det væsentligste involverer tidligere Atea-medarbejdere, som nu er ansat i en anden it-virksomhed, og måske en nuværende medarbejder hos Atea, hedder det videre.

Den anden it-virksomhed, der er involveret i sagen, er 3Ait. I meddelelsen fastslår direktør Morten Felding også, at ingen i Ateas ledelse er blandt de varetægtsfængslede.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt i en aktion sammen med Bagmandspolitiet i alt 13 personer i sagen, som kan vise sig at være en af de mest omfattende i nyere tid, hvis politiets sigtelser holder.

Af de 13 sigtede er seks fængslet, hvoraf én er ansat i Rigspolitiet og én i Region Sjælland, efter et mere end 13 timer langt grundlovsforhør.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.