Israel raser over EU: Hamas er lig med terror

Hamas er en terrororganisation, og EU må omgående sætte gruppen tilbage på terrorlisten, mener Netanyahu.
Den militante, islamiske Hamasgruppe i Gazastriben viser her sine raketter frem.
Den militante, islamiske Hamasgruppe i Gazastriben viser her sine raketter frem. Foto: Khalil Hamra/AP

Israel er langtfra tilfreds med EU-Domstolens beslutning om at stryge den palæstinensiske Hamas-bevægelse fra EU's terrorliste.

- Bevisbyrden ligger hos Den Europæiske Union, og vi forventer at de omgående sætter Hamas tilbage på listen, siger den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, ifølge avisen Haaretz.

Kilder i Israels udenrigsministerium har over for Haaretz nedtonet EU-Domstolens beslutning, men Netanyahu er ikke tilfreds med europæernes forklaring om, at det er et rent teknisk spørgsmål.

- Hamas er en morderisk terrororganisation, der fastslår i sit charter, at dens mål er at udslette Israel. Vi vil fortsat bekæmpe den med beslutsomhed og styrke, så den aldrig opnår sit mål, fortsætter Netanyahu.

Et højtstående medlem af Hamas, Izzat al-Rishq, skriver på Twitter, at EU-dommen er "en juridisk sejr for palæstinensiske rettigheder".

Onsdag eftermiddag er EU's ambassadør i Israel, Lars Faaborg-Andersen, indkaldt til møde med generaldirektøren for det israelske udenrigsministerium for at forklare sagen, skriver Haaretz.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.