Islamisk Stat stormer forsvarsstilling vest for Bagdad

De militante islamister vinder mere terræn i Irak blot få dage efter, at gruppen har erobret provinshovedstad.
Islamisterne fra Islamisk Stat har torsdag stormet en forsvarsposition ved byen Husaiba, som ligger 10 kilometer øst for provinshovedstaden Ramadi i Irak.
Islamisterne fra Islamisk Stat har torsdag stormet en forsvarsposition ved byen Husaiba, som ligger 10 kilometer øst for provinshovedstaden Ramadi i Irak. Foto: Uncredited/AP

Militante fra Islamisk Stat har overløbet det irakiske militærs forsvarspositioner øst for Ramadi, oplyser politiet og regeringstro styrker ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Jihadisterne indtog søndag Ramadi, som er hovedstad i Anbar-provinsen. Byen ligger blot 100 kilometer vest for landets hovedstad, Bagdad.

Forsvarspositionen, som torsdag er stormet ved byen Husaiba, ligger 10 kilometer øst for provinshovedstaden.

- Situationen er meget kritisk nu, efter at soldater fra Daesh (Islamisk Stat, red.) har haft succes med at løbe forsvarsstillingen i Husaiba over ende, siger politilederen Khalid al-Fahdawi.

- Vi har trukket os til den østlige del af området, og vi afventer forstrækninger og luftstøtte til at stoppe Daesh' fremmarch.

Islamisk Stat slås for at befæste vundet terræn i det store ørkenområde i Anbar-provinsen.

Regeringshæren kontrollerer kun mindre lommer af land i provinsen, hvor hæren og shiitiske militser lige nu er i gang med at opbygge en base i et forsøg på at generobre byen.

Den irakiske premierminister, Haider al-Abadi, opfordrede for nylig shiitiske militser til at støtte regeringshæren i Ramadi.

Tidligere har de shiitiske militser været den afgørende faktor, der har ført til sejre over Islamisk Stat.

Islamisk Stat har overtaget kampvogne, artilleri og store mængder ammunition, som de irakiske regeringsstyrker har efterladt i Ramadi.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.