Islamisk Stat ødelægger endnu et tempel i Palmyra

Den største bygning i den syriske oldtidsby Palmyra er delvist ødelagt af Islamisk Stat, siger observatør.
Dette billede, som Islamisk Stat offentliggjorde i tirsdags, viser tilsyneladende ødelæggelsen af Baal Shamin-templet tidligere på måneden.
Dette billede, som Islamisk Stat offentliggjorde i tirsdags, viser tilsyneladende ødelæggelsen af Baal Shamin-templet tidligere på måneden. Foto: Uncredited/AP

Islamisk Stat har ødelagt en del af Bel-templet i den syriske oldtidsby Palmyra, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder til Reuters.

Det er ikke klart, præcis hvor omfattende ødelæggelserne er, siger organisationen, som har oplysningerne fra sine kontakter i Syrien.

Bel-templet er den største og en af de bedst bevarede ruiner i oldtidsbyen Palmyra, som er på Unescos liste over verdensarv.

Turist-sitet "Come To Syria" beskriver Bel-templet som "afgjort den vigtigste religiøse bygning fra det første århundrede i Mellemøsten".

Tidligere på måneden sprængte den militante gruppe et andet tempel i luften, det omkring 2000 år gamle Baal Shamin-tempel. Eksperter har betegnet disse ødelæggelser som en krigsforbrydelse.

Islamisk Stat erobrede Palmyra i maj, og siden har de arkæologiske myndigheder i det borgerkrigshærgede Syrien - og mange andre uden for landet - frygtet, at de yderliggående jihadister ville ødelægge det gamle Palmyra.

Sådan er det gået flere andre steder, hvor IS er trængt frem i Syrien og i nabolandet Irak.

Her har gruppen enten sprængt værdier fra oldtiden i luften eller solgt antikviteter for at finansiere sin militante kamp.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.