Islamisk Stat hævder at have dræbt gidsel

I en ny video på internettet hævder Islamisk Stat at have henrettet endnu et gidsel.
Islamisk Stat hævder at have halshugget en amerikansk nødhjælpsarbejder.
Islamisk Stat hævder at have halshugget en amerikansk nødhjælpsarbejder. Foto: Uncredited/AP

Tilsyneladende har den militante, islamistiske gruppe Islamisk Stat (IS) henrettet endnu et vestligt gidsel.

Ifølge AFP har IS lagt en ny video på internettet, hvori gruppen hævder at have halshugget den amerikanske nødhjælpsarbejder, Peter Kassig.

I videoen, som angiveligt stammer fra IS, hævder en maskeret person at have halshugget amerikaneren. Gruppen hævder samtidigt at have halshugget en gruppe syriske soldater.

Ifølge AFP viser videoen, hvordan medlemmer af den militante gruppe halshugger mindst 15 mænd, som bliver beskrevet som syriske soldater.

Tidligere har gruppen blandt andet halshugget fem vestlige gidsler og efterfølgende offentliggjort videoer af henrettelserne på internettet.

Peter Kassig forsvandt i Syrien 1. oktober 2013. Det afslørede hans forældre tilbage i oktober i år, hvor de stod frem og bønfaldt IS om at løslade deres søn.

Den 26-årige tidligere amerikanske soldat arbejdede som nødhjælpsarbejder i Syrien, da han blev bortført.

IS truede med at slå Peter Kassig ihjel i slutningen af den video fra oktober, hvor den britiske nødhjælpsarbejder Alan Henning blev halshugget.

Halshugningen af gidslerne og offentliggørelsen af videoerne på internettet er en stærkt medvirkende årsag til, at en koalition af lande - herunder Danmark - anført af USA har besluttet at bombe Islamisk Stat i Irak.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.