Ishockeymålmand: Jeg vil spille hver gang

Frederik Andersen har haft en fremragende sæson hos Anaheim Ducks, men kampen om at være førstemålmand er hård
Trods mange flotte præstationer må Frederik Andersen acceptere, at også John Gibson får megen spilletid hos Anaheim Ducks.
Trods mange flotte præstationer må Frederik Andersen acceptere, at også John Gibson får megen spilletid hos Anaheim Ducks. Foto: Paul Bereswill/AP

Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen bærer sin del af ansvaret for, at hans klub, Anaheim Ducks, har sikret sig titlen i Pacific-divisionen i NHL's Western Conference.

25-årige Andersen har gang på gang præsteret fornemt i målet. 51 gange i denne sæson er han startet inde, hvilket har udmøntet sig i 34 sejre.

Alligevel må danskeren finde sig i, at han ikke er et entydigt førstevalg til posten, inden det går løs i slutspillet.

Træner Bruce Boudreau råder nemlig også over den talentfulde amerikaner John Gibson, der på det seneste har fået en del spilletid på målmandsposten.

- Personligt vil jeg gerne spille hver gang. Men på nuværende tidspunkt er det ikke noget, jeg bekymrer mig så meget om. Jeg skal bare koncentrere mig om at spille, når jeg er på banen.

- Lige nu fokuserer holdet på at præstere så godt som muligt, og i hver kamp må vi stille med det bedste hold. Det er sådan, man vinder mesterskaber, ved at have en bred trup, siger Frederik Andersen til NHL.com.

Tidligt lørdag morgen dansk tid vogtede 21-årige John Gibson målet for Anaheim, der på hjemmebane tabte 2-4 til Colorado Avalanche.

Frederik Andersen kan dog håbe på, at han er den foretrukne, når slutspillet begynder. Men træneren lover intet.

- Både Andersen og Gibson ønsker at være førstemålmand, men lige meget hvor langt vi når i slutspillet, vil de begge få spilletid. Vi lægger os ikke fast på, at den ene er bedre end den anden, siger Bruce Boudreau.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.