Ishockeylegende trodser landsholdsstop

Sidste år meddelte Jaromir Jagr, at han var stoppet på landsholdet. Nu vender han tilbage til VM på hjemmebane
Ishockeyspilleren Jaromir Jagr meddelte for et år siden, at han havde spillet sin sidste landskamp. På fredag vender han dog tilbage til VM på hjemmebane.
Ishockeyspilleren Jaromir Jagr meddelte for et år siden, at han havde spillet sin sidste landskamp. På fredag vender han dog tilbage til VM på hjemmebane. Foto: Joel Auerbach/AP

Ishockeylegenden Jaromir Jagr tager endnu en tørn for sit land.

Den nu 43-årige tjekke er med, når Tjekkiets VM-trup på fredag tager hul på VM i ishockey hjemme i Prag.

Det meddelte det tjekkiske ishockeyforbund fredag aften.

Jaromir Jagrs ja til landsholdet kommer til trods for, at han for et år siden meddelte, at han havde spillet sin sidste landskamp. Det gjorde han, da Tjekkiet havde tabt bronzefinalen med 0-3 til Sverige i Minsk sidste år.

Den tjekkiske veteran er en af historiens mest succesrige ishockeyspillere. Han var med til at vinde OL i Nagano i 1998, han har VM-titler i 2005 og 2010 og han har to gange vundet Stanley Cup, mesterskabet i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Jagr, som har spillet 1549 NHL-kampe, forlængede tidligere i april sin kontrakt med Florida Panthers for yderligere en sæson.

Når VM bliver indledt i Prag på fredag, er de 16 nationer delt ind i to grupper. Danmark spiller i gruppen, som har base i Ostrava, mens de tjekkiske værter hører til i den gruppe, som spiller i Prag.

Tjekkiet åbner VM mod Sverige på fredag. Danmark møder lørdag Slovakiet i sin første VM-kamp.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.