Ishockey: Optimisme i Esbjerg før semifinale mod rivaler

Efter 10 sæsoner uden medalje er Esbjerg klar til at spille om DM-finaleplads mod den jyske rival Herning.

En ægte ishockey-klassiker er der tale om, når Herning og Esbjerg tørner sammen i den ene semifinaleserie på vejen mod DM-titlen.

Særligt i begyndelsen af 1990'erne dominerede de jyske ærkerivaler i toppen og mødte hinanden i fire DM-finaler på stribe.

Men i dette århundrede har Esbjerg haft svært ved at matche Herning, som har delt de seneste 10 mesterskaber med Sønderjyske med fem titler til hver. I samme periode har Esbjerg ikke vundet så meget som en medalje.

Men det kunne blive i år, at vestjyderne vinder den første medalje siden guldet i sæsonen 2003/04.

I hvert fald så Esbjerg skarpere ud end Herning i kvartfinalerne. Dette stadie var tæt på at blive endestationen for Herning, som dog vendte 1-3 i kampe til 4-3-sejr over Rungsted i bedst ud af syv-serien.

Omvendt gjorde Esbjerg rent bord mod Odense, der blev slået 4-0 sammenlagt. Det har affødt optimisme i Esbjerg inden semifinaleserien, som dufter af gode gamle dage.

- Alle, der kan lide ishockey, glæder sig til den serie. Der er ingen grund til at se tilbage. Det her er noget nyt, og det er vildt fedt, at Esbjerg igen er der, hvor det er sjovt.

- Vi kunne mærke det i den sidste kvartfinalekamp mod Odense, hvor der var mange mennesker og rigtig god stemning, siger Peter Gommesen, der er tidligere træner og sportschef i Esbjerg og stadig arbejder i klubben, til JydskeVestkysten.

Herning går ind til duellen med overhånden. Den midtjyske klub har endnu ikke tabt en bedst ud af syv-serie til Esbjerg, og Herning sejrede i alle fire indbyrdes møder i grundspillet i denne sæson.

- Herning er et godt hold. Det har holdet vist gennem sæsonen. Så jeg forventer en god serie og ikke mindst en hård serie. Vi skal være helt klar på, at Herning vil fortsætte, hvor man slap mod Rungsted, siger Esbjergs træner Mark Pederson til hockeymagasinet.

Han kan finde optimisme i, at Esbjerg skøjter ind til den første semifinale med ni sejre i træk efter en god afslutning på grundspillet.

Også den anden semifinaleserie begynder tirsdag aften. Den står mellem den forsvarende mester, Sønderjyske, og Frederikshavn.

Sønderjyske har fordelen af at have fire hjemmekampe i tilfælde af, at serien går over syv kampe. Dermed skal Frederikshavn vinde mindst en udekamp for at avancere til finalen.

Men det har nordjyderne gjort tidligere i sæsonen, hvor det er blevet til sejr i tre ud af fire indbyrdes opgør.

- Nu har der været en del udskiftninger hen over sæsonen, men vi er da godt tilfredse med at have slået dem tre gange. Det betyder også, at vi har troen på, at vi kan besejre dem på udebane, siger Frederikshavns Rasmus Søndergaard til Nordjyske.

Begge tirsdagens kvartfinaler begynder klokken 19.30.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.